ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Частка Вінниччини в загальнодержавному виробництві окремих видів промислової продукції Печать
Прес-випуски 2018

Головне управління статистики у Вінницькій області повідомляє.

Частка області в 2017р. у загальнодержавному обсязі реалізованої продукції становила 3,1%. Виходячи з природнокліматичних та історичних умов, найбільш вагоме місце у промисловому комплексі Вінниччини займає переробна промисловість – на цей сектор виробництва припадає 79,3% від загального обсягу реалізованої регіоном в 2017р. промислової продукції.

Пріоритетним напрямком розвитку переробної промисловості є харчова промисловість, яка займає 64,3% від загального обсягу реалізованої промислової продукції області. Так, вагому частку у виробництво харчових продуктів в країні вносять підприємства Вінниччини по переробці та консервуванні овочів та фруктів, питома вага яких у виробництві джемів, мармеладу, пюре, желе, конфітюру, повидла, варення, з інших плодів і горіхів, підданих тепловому обробленню (крім продуктів гомогенізованих) складає більш ніж половину загальнодержавного виробництва, соку яблучного – 22,3%. На молокопереробних підприємствах області випускається більше половини загальнодержавного обсягу виробництва молока та вершків незгущених без додання цукру чи інших підсолоджуючих речовин, жирністю не більше 1%, 18,3% – масла вершкового, 10,0% – сирів тертих, порошкових, голубих та інших неплавлених (крім свіжого сиру, сиру із молочної сироватки та кисломолочного сиру). Вінницька область вважається однією із основних складових цукрової галузі України, її частка в загальнодержавному виробництві у 2017р. становила 21,0%. Значне місце займає область і у випуску : курей, курчат (частини тушок) свіжих чи охолоджених – питома вага регіонального випуску даного виду продукції у загальнодержавному виробництві складає 30,6%, яловичини і телятини свіжих та охолоджених – туші, напівтуші, четвертини необвалені – 21,1%, борошна пшеничного чи пшенично–житнього – 12,6%, печива солодкого (уключаючи сендвіч-печиво; крім частково чи повністю покритого шоколадом або іншими сумішами, що містять какао) – 8,2%.

В легкій промисловості на Вінницьку область припадає 14,2% загальнодержавного виробництва чоловічих та хлопчачих (крім трикотажних): сорочок, 12,9% –  піджаків та блайзерів, 11,5% – костюмів та комплектів; 11,1% – жіночих та дівчачих блузок, сорочок та батників (крім трикотажних), 8,4% – пальт та плащів.

Значна частка (15,8%) видобутку каоліну, крім кальцинованого, 6,6% виробництва цегли невогнетривкої керамічної будівельної в країні належить підприємствам Вінницької області.

 

Перший заступник  начальника                                                                                                                                   С.В.Рибалко

Довідка за телефон: (0432) 52 57 62

Обновлено 30.08.2018 15:09
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області