ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
До дня працівника харчової промисловості Печать
Прес-випуски 2016

Головне управління статистики  у Вінницькій області повідомляє.

Пріоритетним напрямком розвитку переробної промисловості Вінниччини є харчова промисловість, яка постійно займає провідне місце на державному рівні по виробництву окремих видів продуктів харчування.

Так, у 2015 році вагому частку у виробництво на державному рівні вносять підприємства по переробці та консервуванні овочів та фруктів, питома вага яких у виробництві джемів, желе фруктових, пюре та паст фруктових чи горіхових складає 45% вітчизняного виробництва, соків фруктових та овочевих – 13%.

На молокопереробних підприємствах Вінниччини випускається більше третини (36%) загальнодержавного обсягу виробництва молока обробленого рідкого, 24% – масла вершкового, 11% – сирів жирних.

Значне місце займає область і у виробництві: виробів кондитерських з цукру (включаючи білий шоколад) – питома вага регіонального випуску даного виду продукції у вітчизняному виробництві складає 26%; м’яса великої рогатої худоби свіжого чи охолодженого – 21%.

Питома вага виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів в загальному обсязі реалізованої промислової продукції області складає 64,5%.

Більше ніж чверть в харчовій промисловості Вінниччини реалізується м’яса та м’ясних продуктів, олії та тваринних жирів, 19% – молочних продуктів, 5% – напоїв, 4% – продуктів борошномельно-круп’яної промисловості.

На підприємствах з виробництва харчових продуктів, напоїв індекс промислової продукції за січень–серпень 2016р. до відповідного періоду попереднього року становив 109,9%.

В порівнянні з відповідним періодом попереднього року у м’ясній промисловості спостерігалось зростання в 1,6 раза у виробництві субпродуктів харчових свійської птиці свіжих чи охолоджених , в 1,5 раза – м’яса свиней свіжого чи охолодженого, субпродуктів харчових великої рогатої худоби та  свиней, м’яса свійської птиці заморожених,  на 35% – субпродуктів харчових свійської птиці заморожених, на 18–19% – м’яса великої рогатої худоби замороженого, свійської птиці свіжого чи охолодженого, на 8–9% – субпродуктів харчових великої рогатої худоби та м’яса великої рогатої худоби свіжих чи охолоджених.

На підприємствах з перероблення та консервування овочів та фруктів на 5,7% перевищено рівень січня–серпня 2015р. по виробництву джемів, желе фруктових, пюре та пасти фруктової чи  горіхової.

На підприємствах з виробництва жирів на 21,4% збільшився випуск олії соняшникової нерафінованої та її фракцій, крім фракцій із зміненим хімічним складом.

У молочній промисловості збільшилось виробництво молока та вершків сухих  та згущених на 11,5% та 14,8%, відповідно.

В порівнянні з відповідним періодом минулого року вироблено більше готових харчових продуктів, що містять какао та виробів кондитерських цукрових, що не містять какао і шоколаду на 1,3% та 2,2%, відповідно.

В серпні розпочато сезон цукроваріння. Цукровими заводами області в 10,8 раза більше вироблено цукру ніж у відповідному періоді попереднього року.

На підприємствах з виробництва напоїв на 14,7% збільшено виробництво води натуральної мінеральної негазованої, на 2,5% – вод газованих інших, на 1,7% – напоїв безалкогольних.

 

Заступник начальника                                                                                              В. Моісеєв

  

Довідка за телефоном: (0432) 52 57 62

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області