ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Інноваційна діяльність промислових підприємств у 2015 році Печать
Прес-випуски 2016

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області у 2015 році інноваційною діяльністю у промисловості займалось 25 підприємств, а їх частка у кількості обстежених підприємств становить 14,7%. За цим показником Вінниччина займає 13 місце серед регіонів України.

Майже усі інноваційно активні підприємства відносяться до переробної промисловості (96%), з них 38% – це підприємства з виробництва харчових продуктів та напоїв; майже третина підприємств по виробництву хімічних речовин; п’ята частина підприємств відноситься до машинобудування.

Серед інноваційно активних підприємств 15 займались випуском інноваційних видів продукції, 11 підприємств – впроваджували нові інноваційні процеси, з яких 5 маловідходні, ресурсозберігаючі.

Протягом 2015 року в промисловість області було впроваджено 26 нових технологічних процеси. Освоєно 69 інноваційних видів продукції, з яких 27 – це нові види техніки. Всі види продукції випустили підприємства переробної промисловості. З них 41% підприємства харчової промисловості; майже третина – підприємства по виробництву хімічних речовин і хімічної продукції; четверта частина припадає на підприємства машинобудівного комплексу.

Для вдосконалення виробничих процесів 5 підприємств області придбали 35 нових технологій.

Обсяг витрачених коштів на інновації склав 575,3 млн.грн. Основним джерелом фінансування витрат на здійснення інновацій є власні кошти. Майже усі кошти підприємств були спрямовані на придбання машин, обладнання та програмного забезпечення.

У 2015 році 20 підприємств реалізували інноваційну продукцію, і їх частка від підприємств, які обстежувались становить 11,8%. Обсяг реалізованої продукції становить 192,4 млн.грн, і для чверті підприємств реалізована продукція є новою для ринку. Реалізацією продукції за межі України займалось 7 підприємств, які за межі України реалізували 2,6 млн.грн.

 

Заступник начальника                                                                                    В. Моісеєв

 

Довідки за телефоном: (0432)  52 57 62

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області