ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Інноваційна діяльність промислових підприємств у 2014 році Печать
Прес-випуски 2015

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області у 2014 році інноваційною діяльністю у промисловості займалось 46 підприємств, що на 16,4% менше, ніж у 2013р., а їх частка у кількості обстежених підприємств зменшилась з 19,4% до 14,2%. За цим показником Вінниччина займає 15 місце серед регіонів України.

Майже усі інноваційно активні підприємства відносяться до переробної промисловості (98%), з них майже третина – це підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів; майже п’ята частина підприємств відноситься до  машинобудування.

Серед інноваційно активних підприємств 19 займались випуском інноваційних видів продукції, 17 – впроваджували нові технологічні процеси, маркетингові стратегії розробили 4 підприємства, впровадженням нових організаційних методів діяльності займалось 4 підприємства.

Протягом 2014 року в промисловість області було впроваджено 38 нових технологічних процеси. Освоєно 76 інноваційних видів продукції, з яких 14 – це нові види техніки. Більше третини нових видів продукції випустили підприємства, які займаються виготовленням харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів; майже п’ята частина припадає на підприємства  машинобудівного комплексу.

Для вдосконалення виробничих процесів 7 підприємств області придбали 21 нову технологію.

Обсяг витрачених коштів на інновації в порівнянні з 2013р. збільшився на 14,6% та склав 796,5 млн.грн. Тенденція попередніх років залишається незмінною, основним джерелом фінансування витрат на здійснення інновацій є власні кошти підприємств (99% від загальної кількості). Майже усі кошти підприємств були спрямовані на придбання машин, обладнання та програмного забезпечення.

У 2014 році 32 підприємств реалізували інноваційну продукцію на    664,1 млн.грн., що складає 2,3% від загального обсягу реалізованої промислової продукції. Для чверті підприємств реалізована продукція є новою для ринку. Реалізацією продукції за межі України займалось  8 підприємств, у т.ч. в країни СНД – 5 підприємств.

Упродовж останніх трьох років (2012-2014) інноваційною діяльністю в промисловості займалось 71 підприємство, з яких 80% придбали машини, обладнання та програмне забезпечення, чверть підприємств займалась навчанням та підготовкою персоналу, майже 17% – здійснювали внутрішні науково-дослідні розробки.

 

 Перший заступник начальника                                                             С. В. Рибалко

 

Довідки за телефоном: (0432) 52 57 66

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області