ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Країни Європейської Співдружності – основні торговельні партнери Вінниччини Печать
Прес-випуски 2013

Майже третину зовнішнього товарообігу Вінниччини належить країнам Євросоюзу. Так, в січні–квітні 2013р. обсяги експорту товарів до цих країн становили 53 млн.дол., а імпорту з них – 71 млн.дол.   Зовнішньоторговельні операції підприємства області здійснювали з 24 країнами ЄС.

Провідне місце в цій сфері діяльності серед країн ЄС займають такі країни, як Німеччина (32 млн.дол.), Польща (27 млн.дол.), Нідерланди та Італія (по 9 млн.дол.).

Аналізуючи товарну структуру зовнішньої торгівлі з країнами Євросоюзу, слід зазначити, що особливим попитом в країнах Європейської співдружності користуються продукти рослинного походження (14 млн.дол.), деревина і вироби з деревини (13 млн.дол.), одяг текстильний (10 млн.дол.) і зернові культури (9 млн.дол.). Основними ж статтями імпорту з цих країн стали засоби наземного транспорту (22 млн.дол.), машини, обладнання та механізми (12 млн.дол.), продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості (6 млн.дол.) і текстильні вироби та текстильні матеріали (5 млн.дол.).

Країни Європейської Співдружності продовжують активну співпрацю із суб’єктами господарювання області за схемою “імпорт давальницької сировини – експорт готової продукції, що виготовлена з неї”. Так, в операціях з давальницькою сировиною в січні–квітні 2013р. приймали участь резиденти із 20 країн ЄС. За цей період з країн ЄС надійшло давальницької сировини на 7 млн.дол. Найбільшими її постачальниками стали Італія, Німеччина, Румунія, Іспанія та Портуґалія. Обсяги експорту готової продукції, виготовленої з давальницької сировини, склали 10 млн.дол. Її споживачами стали суб’єкти господарювання Бельґії, Великої Британії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Швеції.

 

Заступник начальника                                                                                                О.В. Шевченко

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області