ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Заробітна плата працівників області у липні 2012 року Печать
Прес-випуски 2012

Кількість найманих працівників підприємств, установ та організацій області у липні 2012р. склала 315,7 тис.осіб. Середній розмір їхньої заробітної плати становив 2591 грн., який у 2,4 раза перевищив рівень законодавчо встановлених державних соціальних стандартів, що діяли у липні: розмір мінімальної заробітної плати, який дорівнював прожитковому мінімуму для працездатної особи (1102 грн.).

Збільшення рівня заробітної плати у липні 2012р. порівняно з червнем 2012р. відбулося в більшості видів економічної діяльності – від 0,1% у наданні комунальних і індівідуальних послуг, діяльності у сфері культури та спорту до 15,4% у сільському господарстві.

Найвищий рівень середньої заробітної плати залишається у працівників фінансових установ, розмір оплати праці яких у липні перевищив середній розмір по економіці області в 1,5 раза. Серед промислових видів діяльності найвищі нарахування зафіксовано на підприємствах по виробництву і розподіленню електроенергії, газу і води та на підприємствах хімічного виробництва, де розмір заробітної плати перевищив середній показник по області в 1,4 раза.

Серед регіонів країни за рівнем оплати праці у липні 2012р. Вінниччина посідала 18 місце. Серед 9 областей, у працівників яких нарахована заробітна плата була нижче, ніж у Вінницькій, з найнижчою заробітною платою (2235 грн.) виділяється Тернопільська область. Водночас, найвищий рівень (3619 грн.) заробітної плати був у працівників Донецької області, який на 14,9% вище середнього показника по Україні.

В.о. начальника                                                               С.В. Рибалко

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області