ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Рентабельність операційної діяльності великих та середніх підприємств області за перше півріччя Печать
Прес-випуски 2012

За даними фінансової звітності  підприємств  рентабельність операційної діяльності1 великих та середніх підприємств області за  перше  півріччя  2012р. склала 2,3 (проти 1,6% за 1 квартал п.р. та  1,2% за  відповідний період минулого року).  Найвищу рентабельність за цей період  мають  підприємства  рибальства та рибництва (34,1%), торгівлі; ремонту автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку (7,0 відсотку).

Ефективність  діяльності  великих та середніх  промислових  підприємств  області за підсумками роботи   першого півріччя 2012р. склала 3,4%, що на               0,8 в.п. вище рівня  першого  кварталу п.р. та  на 0,7 в.п. вище рівня рентабельності операційної діяльності   за  відповідний період минулого року. Значно вище середнього по промисловості  є рівень рентабельності операційної діяльності  підприємств хімічної та нафтохімічної промисловості (10,8%), підприємств металургійного виробництва та виробництва готових металевих  виробів (9,5%). Ефективність діяльності  підприємств цих видів економічної діяльності, як і в цілому промисловості, в першому півріччі 2012р.  є  вищою в порівнянні з першим кварталом 2012р. та з відповідним періодом минулого року. Зокрема, рентабельність операційної діяльності   підприємств хімічної та нафтохімічної промисловості за січень–червень 2012р.  на 6,3 в.п. є вищою в порівнянні з рівнем рентабельності в 1 кварталі 2012р. та на 7,3 в.п. в порівнянні з  січнем–червнем 2012р., підприємств металургійного виробництва та виробництва готових металевих  виробів, відповідно,  на  3,3 в.п. та  на        2,6 відсоткового пункту.

Направляється для інформації. Посилання на першоджерело є обов’язковим.

______

1 відношення  фінансового результату від операційної діяльності до  витрат операційної діяльності.

Заступник      начальника                                                                  О.В.Шевченко

Обновлено 30.08.2012 11:22
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області