ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Стан виробництва будівельних матеріалів Печать
Прес-випуски 2011

       Виробництво будівельних матеріалів напряму залежить від розвитку будівництва. В 2010 році, порівняно з 2009 роком, в 1,7 раза збільшилось введення в експлуатацію житлових будинків, загальна площа яких склала 292,2 тис.кв.метрів, що сприяло значному  підвищенню попиту на будівельні матеріали  і, як наслідок, – ріст їх виробництва.

За підсумками роботи промисловості Вінниччини у 2010 році індекс промислової продукції у добувній промисловості становив 128,4%, у виробництві інших неметалевих мінеральних виробів – 108,3%, що є вищим показником, ніж в цілому по  промисловості області, проте у обробленні деревини та виробництві виробів з неї, крім меблів, спостерігалось  незначне відставання (на 4,6%).

Виробництво більшості видів будівельної продукції збільшилось, а саме: вапна – у 1,5 раза, елементів конструкцій збірних для будівництва  – на 21,9%, сумішей бетонних, готових для використання – на 8,1%. В той же час, скоротилось на 13% виробництво цегли керамічної, будівельної.

До спаду виробництва у деревообробній промисловості призвело зменшення більш ніж на третину випуску деревностружкових необроблених плит та деревини, вздовж розпиляної чи розколотої завтовшки більше 6 мм, на чверть – виробництва вікон та дверей дерев’яних.

Більш позитивні зрушення в галузі виробництва будівельних матеріалів зафіксовані у поточному році. Так, у першому півріччі 2011 року зросли в 1,6 раза обсяги виробництва у добувній промисловості за рахунок збільшення майже в 9 разів виробництва шлаків для будівництва, на третину – гальки, гравію та щебеню.

Виробництво іншої неметалевої мінеральної продукції збільшилось на 35,5%, в тому числі: цегли керамічної, невогнетривкої будівельної – в 2 рази, сумішей бетонних – в 1,7 раза, вапна – на чверть, елементів конструкцій збірних – на 6,7%.

Якщо в 2010 році по обробленню деревини та виробництву виробів з деревини, крім меблів не було досягнуто рівня 2009 року, то за січень-червень 2011 року проти відповідного періоду 2010 року простежується ріст на 8,9%, а саме по виробництву:  вікон, дверей дерев’яних в 2,1 раза, брусків, планок дубових – на 21,6%, деревини, вздовж розпиляної чи розколотої – на 12,7%.


          Заступник начальника                                                                                           С.В.Рибалко
Обновлено 10.08.2011 15:30
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області