ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Діяльність підприємств харчової промисловості - до професійного свята Печать
Прес-випуски 2011

У Вінницькій області більше 20,0% промислових підприємств-юридичних осіб займається виробництвом харчових продуктів та напоїв. У цій сфері господарської діяльності зайнято 20,8 тис.осіб, що становить 33,9% всіх зайнятих на промислових підприємствах області. Обсяг реалізації підприємств харчової промисловості становить більше половини реалізованої продукції (робіт, послуг) промислових підприємств області.

За підсумками діяльності у 2010 році 62,4% підприємств галузі виявились прибутковими на суму 315,6 млн.грн., що становить більше 40,0% від суми прибутку, отриманого прибутковими промисловими підприємствами області,  решта підприємств отримали  збитки на 133,4 млн.грн.  Рівень рентабельності операційної діяльності підприємств харчової промисловості  становив 3,9%, що на 0,8 в.п. більше, ніж в цілому по промисловості.

У поточному році підприємства з виробництва харчових продуктів та напоїв погіршили результати  господарської діяльності у порівнянні з відповідним періодом торік.  Так, за січень-серпень 2011р. фінансовим результатом від звичайної діяльності до оподаткування у харчовій промисловості  став збиток   на  4,6 млн.грн.,  проти 137,6 млн.грн. прибутку  за січень-серпень  2010 року, а частка збитково працюючих підприємств зросла на  8,9 в.п. Підприємства галузі за перше півріччя п.р. спрацювали з рівнем рентабельності 1,9%, погіршивши  на 2,0 в.п. показник  відповідного періоду минулого року.


Заступник начальника                                                               О.В. Шевченко

Обновлено 17.10.2011 08:56
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області