ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Печать

Методологічні пояснення


Виробництво (валовий збір) багаторічних культур – загальний розмір продукції плодоягідних насаджень, виноградників, яка зібрана з загальної площі насаджень.

Виробництво (валовий збір) сільськогосподарських культур – загальний розмір продукції, зібраної з основних, повторних, міжрядних посівів, у натуральному вираженні. Виробництво зернових і зернобобових культур, насіння соняшнику в період збирання врожаю наведено в початково оприбуткованій (фізичній) масі (масі сільськогосподарських культур після збирання), за рік у цілому – у масі після доробки (початково оприбуткована маса сільськогосподарських культур за виключенням невикористаних відходів (втрат післязбиральної обробки: очистка від часток бур’янів та соломи, лушпайок та інших домішок) і втрат при сушінні (доведення зерна до базисних кондицій)).

Жива маса сільськогосподарських тварин, реалізованих на забій – сума живої маси сільськогосподарських тварин, які були реалізовані на забій (товарний забій) та/або забиті на м’ясо на своєму підприємстві (внутрішньогосподарський забій), незалежно від того, де був проведений забій: безпосередньо на підприємстві чи на бойні, та приросту живої маси сільськогосподарських тварин на відгодівлі, нагулі та дорощуванні, який одержаний відгодівельними підприємствами та скотобазами переробних підприємств від куплених тварин.

Забійна маса сільськогосподарських тварин, реалізованих на забій – загальна забійна маса (м’ясо, жир-сирець, харчові субпродукти) сільськогосподарських тварин, яка отримана як при реалізації на забій (товарний забій), так і при внутрішньогосподарському забої тварин на м’ясо, незалежно від того, де був проведений забій: безпосередньо на підприємстві чи на бойні.

Індекс сільськогосподарської продукції відображає рівень змін фізичного обсягу виробництва продукції сільського господарства, виробленого за періоди, що обрані для порівняння.

Кількість одержаних яєць від птиці свійської – загальна кількість яєць, які отримані від усіх видів свійської птиці, уключаючи втрачені через бій, псування тощо, а також витрачені для виведення молодняку (інкубація) квочками або в інкубаторі.

Кількість сільськогосподарських тварин – показник, що характеризує загальну наявність сільськогосподарських тварин певного виду на звітну дату.

Обсяг виробництва (валовий надій) молока – загальний обсяг фактично надоєного молока від корів усіх порід, буйволиць, овець і кіз, кобил, інших маток сільськогосподарських тварин.

Обсяг виробництва (валовий настриг) вовни – загальний обсяг фактично настриженої з живих овець і кіз вовни, включаючи вовну, яка була використана на внутрішньогосподарські потреби.

Обсяг застосованих пестицидів – маса (в активній речовині) застосованих пестицидів для захисту сільськогосподарських культур від шкідливих організмів.

Обсяг унесених добрив – маса мінеральних (у поживних речовинах) та органічних (у натуральному вираженні) добрив, які внесені в ґрунт для поліпшення умов живлення і підвищення врожайності сільськогосподарських культур.

Площа насаджень культур плодових та ягідних (загальна) – площа відокремлених садів (зерняткових, кісточкових, горіхоплідних) та ягідників, а також площа під деревами і кущами, які ростуть окремо, незалежно від віку насаджень.

Площа посівна сільськогосподарських культур – площа, яка була фактично зайнята під посівами сільськогосподарських культур.

Площа, оброблена добривами/пестицидами – площа, на якій були внесені добрива (мінеральні, органічні), застосовані пестициди під урожай сільськогосподарських культур звітного року.

Середня ціна продукції сільського господарства, реалізованої підприємствами це вартість одиниці реалізованої підприємствами власно виробленої продукції наростаючим підсумком з початку року з урахуванням її якості, але без урахування транспортних, експедиційних та накладних витрат, податку на додану вартість, дотацій.

Унесення добрив і пестицидів у розрахунку на 1 га уточненої посівної/обробленої площі – середній показник, що характеризує внесення в ґрунт добрив і пестицидів на одиницю площі. Він обраховуються як співвідношення обсягів унесених мінеральних добрив у перерахунку на 100% поживних речовин, органічних добрив у фізичній масі та застосованих пестицидів у перерахунку на активну речовину, які були використані під певну сільськогосподарську культуру, до уточненої посівної/обробленої площі цієї культури.

Урожайність сільськогосподарських культур – середній розмір певної продукції рослинництва з одиниці фактично зібраної площі цієї культури, який обчислено як співвідношення валового збору з основних, повторних і міжрядних посівів та фактично зібраної площі цієї культури (для багаторічних насаджень – як співвідношення валового збору з усієї площі насаджень та площі культури у плодоносному віці).

Частка площі, обробленої добривами/пестицидами – співвідношення площі, на якій були внесені добрива/застосовані пестициди, до уточненої посівної площі певної сільськогосподарської культури (у відсотках).

Обновлено 02.06.2021 09:44
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області