ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Заробітна плата працівників області у січні 2016 року Печать
Прес-випуски 2016

Головне управління статистики у Вінницькій області повідомляє.

Кількість найманих працівників на підприємствах, в установах та організаціях області у січні 2016р. склала 267,5 тис. осіб. Середній розмір їхньої заробітної плати становив 3412 грн., який у 2,5 раза перевищив рівень законодавчо встановлених державних соціальних стандартів, що діяли у січні: розмір мінімальної заробітної плати, який дорівнював прожитковому мінімуму для працездатної особи (1378 грн.).

Збільшення рівня середньої заробітної плати у січні 2016р. порівняно з груднем 2015р. відбулося у діяльності операцій з нерухомим майном на 5,2%, інформації та телекомунікацій на 4,5% та у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування на 1,0%.

Зменшення рівня середньої заробітної плати у січні 2015р. порівняно з груднем 2015р. відбулося у більшості видах діяльності: від 37,4% – в державному управлінні й обороні; обов’язковому соціальному страхуванні до 7,7% в діяльності транспорту, складського господарства, поштовій та кур`єрській діяльності.

Найвищий рівень середньої заробітної плати у січні спостерігався у працівників фінансових і страхових установ та в сфері інформації та телекомунікацій, розмір оплати праці яких перевищив середній розмір по економіці області в 1,6 рази. Серед промислових видів діяльності найвищі нарахування зафіксовано на підприємствах по виробництву основних фармацевтичних продуктів та фармацевтичних препаратів, по виробництву напоїв та комп`ютерів, електронної та оптичної продукції, де розмір заробітної плати перевищив середній показник по області в 1,8 та 1,5 раза відповідно. Разом з тим, найменш оплачуваними у січні були працівники, зайняті у поштовій і кур'єрській діяльності та у тимчасовому розміщуванні й організації харчування, розмір нарахованої заробітної плати яких не перевищив відповідно 55,0% та 62,8% середнього по економіці області рівня.

Серед регіонів країни за рівнем оплати праці у січні 2016р. Вінниччина посідала 17 місце. У чотирьох регіонах заробітна плата перевищила середню по Україні (4362 грн.): у м.Києві (7126 грн.), Донецькій (5142 грн.), Київській (4453 грн.) та Дніпропетровській (4445 грн.) областях. Серед 8 областей, у працівників яких нарахована заробітна плата була нижче, ніж у Вінницькій, з найнижчою заробітною платою (3008 грн.) виділяється Тернопільська область.

 

 

Перший заступник начальника                                                                           С.В.Рибалко

 

Довідки за телефоном: (0432) 52 57 67

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області