ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Капітальні інвестиції за січень–вересень 2013 року Печать
Прес-випуски 2013

За січень­–вересень 2013р. підприємствами та організаціями області за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 4066,4 млн.грн. капітальних інвестицій, що у порівнянних цінах на 22,0% більше від обсягу капітальних інвестицій за відповідний період попереднього року.

Частка Вінниччини у загальнодержавному обсязі капіталовкладень становила 2,4%. За цим показником серед регіонів України Вінницька область займає дванадцяте місце, а за темпом приросту – третє.

Найвагомішу частку капітальних інвестицій (99,6% загального обсягу) освоєно в матеріальні активи, з яких у будівлі та споруди – 45,4% усіх інвестицій, у машини, обладнання та інвентар і транспортні засоби – 50,8%.

Головним джерелом інвестування залишаються власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно 52,4% загального обсягу капітальних інвестицій.

Найбільшу частку капітальних інвестицій (48,8%) освоєно підприємствами промислових видів діяльності, обсяги яких порівняно з січнем–вереснем 2012р. зросли в 3,2 раза. Інвестиції підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря збільшились на 22,1%. Підприємства переробної промисловості збільшили обсяги освоєння капітальних інвестицій у 4,1 раза. На таку тенденцію вплинула діяльність підприємств з таких видів економічної діяльності, як виробництво автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів – у 61,3 раза, виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів у 5,2 раза, виробництво основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів у 3,4 раза, виробництво машин та устатковання не віднесених до інших угрупувань – у 3,0 раза, виробництво хімічних речовин і хімічної продукції у 2,6 раза.

Капітальні інвестиції у житлове будівництво становили 862,8 млн.грн. (21,2% від загального обсягу), що на 1,2% менше, ніж у січні–вересні 2012р.

Заступник начальника                                                               Ольга Шевченко

Довідки за телефоном (0432) 52 57 62

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області