ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Надходження імпортних товарів на Вінниччину Печать
Прес-випуски 2013

Характерною рисою економічного розвитку області за останні роки стало посилення зовнішнього вектора розвитку. В зовнішній торгівлі області важливу роль відіграють, як експортні поставки, так і імпортні надходження.

Загальний обсяг імпортних надходжень у січні 2013р., порівняно з січнем 2012р., збільшився на 10% і склав 22 млн.дол. Приріст імпортних  надходжень обумовлено значним збільшенням поставок машин, обладнання та механізмів (на 18%), засобів наземного транспорту (на 17%), продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості (на 13%).

Головними партнерами в імпорті серед країн СНД були такі країни, як Білорусь та Російська Федерація; серед країн Європейської співдружності – Нідерланди, Німеччина, Польща та Франція; серед інших країн – Китай та Туреччина.

Характеризуючи структуру імпортних надходжень, слід відмітити, що в найбільших обсягах на Вінниччину завозились машини, обладнання та механізми і засоби наземного транспорту (по 4 млн.дол.), продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості (3 млн.дол.), полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них (2 млн.дол.), мінеральні продукти (1,5 млн.дол.), текстильні матеріали і текстильні вироби та живі тварини і продукти тваринного походження (по 1 млн.дол.).

Так, наприклад, в січні 2013р. закуплено у іноземних партнерів 87 тис. машин пральних побутових, 119 тис. м2 тканин, 990 т дизельного палива (газойлів), 351 т прокату чорних металів, 79 т паперу газетного, 49 т лісоматеріалів оброблених, 20 т м’яса свиней (свинини), 17 т насіння соняшника, 4 т медикаментів, 313 автомобілів вантажних, 96 тракторів, 30 автомобілів легкових та 6 автобусів.

Необхідно відмітити, що 10% імпортних надходжень – це давальницька сировина, яка надійшла, в основному, із Російської Федерації, Італії, Німеччини, Портуґалії та Туреччини.

 

 Перший заступник начальника                                                                                     С.В. Рибалко

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області