ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Автоперевезення у січні-жовтні 2012 року: Вінниччина серед регіонів Печать
Прес-випуски 2012

За січень–жовтень 2012 року автомобільним транспортом області перевезено 3,1 млн. тонн вантажів на комерційній основі (тобто за плату) та виконано 851,6 млн. тонно-кілометрів вантажообороту.

Слід відмітити, що у 2012 році розподіл загальних обсягів вантажних автоперевезень за категоріями перевізників не змінився. Питома вага автоперевезень, які виконали автопідприємства, у січні–жовтні 2012 року становила 53%, частка фізичних осіб-підприємців – 47%.

В цілому по Україні підприємці-фізичні особи виконують майже третину (31%) вантажних автоперевезень.

Питома вага комерційних вантажних автоперевезень Вінниччини в загальному обсязі перевезень по Україні становила за січень–жовтень 2012 року 2,1% і майже не змінилася порівняно з відповідним періодом 2011 року.

По обсягах комерційних вантажних автоперевезень область посідає 20 місце серед регіонів України. Слід зазначити, що у першу п’ятірку по обсягах комерційних вантажних автоперевезень увійшли такі області: Донецька (1), Харківська (2), Львівська (3), Луганська (4) та м.Київ (5).

Обсяги пасажирських перевезень автобусами за січень–жовтень 2012 року становили 80,6 млн. осіб: 33% пасажирських автоперевезень виконали автопідприємства і 67% – фізичні особи-підприємці.

 За січень–жовтень 2012 року в середньому кожен житель області здійснив 49 поїздок автомобільним транспортом.

По обсягах перевезених пасажирів автобусами область займає 12 позицію серед регіонів України. По цьому показнику, як і в попередні періоди, лідирують такі області, як Донецька (1), Дніпропетровська (3), Львівська (4), Одеська (5), та м.Київ (2). Це найбільш населені регіони.

Кількість перевезених пасажирів за січень–жовтень 2012 року в порівнянні з відповідним періодом 2011 року майже не змінилася. По темпах зростання (зменшення) обсягів пасажирських автоперевезень Вінниччина серед регіонів України посідає 11 позицію.

  

Перший заступник начальника                                                                                      С.В. Рибалко

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області