ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Давальницька сировина та продукція, що виготовлена з неї Печать
Прес-випуски 2011

Суб’єкти господарювання області на протязі багатьох років здійснюють операції з давальницькою сировиною за схемою “імпорт давальницької сировини – експорт готової продукції, що виготовлена з неї”. Практика використання іноземної давальницької сировини в області досить поширена. Контракти з іноземними замовниками на переробку давальницької сировини дають можливість розвитку виробництва, нарощування експортного потенціалу, забезпечення робочими місцями та заробітною платою значної частини працівників.

Аналізуючи обсяги надходжень давальницької сировини та поставок готової продукції, що виготовлена з неї, слід зауважити про надійність і стабільність зовнішньоекономічних зв’язків багатьох виробників Вінниччини.

За 4 місяці поточного року в область надійшло давальницької сировини майже на 9 млн.дол., що складає 10% загального обсягу імпорту. Надходила давальницька сировина із 38 країн світу. Основні надходження давальницької сировини здійснювались із Італії (3537 тис.дол.), Німеччини (1906 тис.дол.), Російської Федерації (953 тис.дол.), Китаю (566 тис.дол.) та Туреччини (358 тис.дол.). Крім того, вагомі надходження здійснювались із Угорщини, Бельґії, Портуґалії і Таїланду.

Найбільша частка припадала на текстиль та вироби з текстилю (78% від загального обсягу імпорту давальницької сировини). Це обумовлено тим, що більшість підприємств швейної промисловості області працює на давальницькій сировині. Так, основними імпортерами тканин вовняних стали Італія (316 тис.м2 на 2647 тис.дол.), Німеччина (53 тис.м2 на 278 тис.дол.) та Туреччина (10 тис.м2 на 78 тис.дол.); бавовняних – Німеччина (56 тис.м2 на 181 тис.дол.), Італія (28 тис. м2 на 115 тис.дол.), Туреччина (39 тис.м2 на 113 тис.дол.) та Китай (15 тис. м2 на 54 тис.дол.); льняних – Італія (21 тис.м2 на 110 тис.дол.), Китай (33 тис.м2 на 90 тис.дол.) та Туреччина (9 тис.м2 на 49 тис.дол.). Також, як давальницька сировина, ввозились нитки синтетичні та штучні (на 1087 тис.дол.), хімічні штапельні волокна (на 845 тис.дол.), спеціальні тканини (на 298 тис.дол.) та інші рослинні волокна (на 287 тис.дол.).

Крім того, в якості давальницької сировини, надходили дорогоцінне або напівдорогоцінне каміння, дорогоцінні метали та вироби з них (на 1163 тис.дол.), полімерні матеріали, пластмаси (на 138 тис.дол.), папір та картон (на 58 тис.дол.), інші вироби з недорогоцінних металів (на 56 тис.дол.) та електричні машини і устаткування (на 26 тис.дол.).

Обсяги експорту готової продукції, виготовленої з давальницької сировини, становили 13 млн.дол. або 6% загального обсягу експорту області. Основу її (84% обсягу експорту готової продукції, виготовленої з імпортованої давальницької сировини) становлять текстильні вироби, а саме одяг текстильний.

Головними країнами, які отримують вінницьку продукцію, виготовлену з давальницької сировини, є Німеччина (8732 тис.дол.), Російська Федерація (1869 тис.дол.), Франція (625 тис.дол.) та Угорщина (620 тис.дол.). Крім того, вагомі поставки здійснювались до Бельґії, Румунії, Італії, Великої Британії та Швеції.

 

Перший заступник начальника                                                                    В.І. Погорельська

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області