ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Охорона атмосферного повітря у січні-березні 2011 року Печать
Прес-випуски 2011

Протягом січня–березня 2011 року в довкілля області від стаціонарних джерел забруднення потрапило біля 23 тис.т забруднюючих речовин, що майже на 2 тис.т або 7,9 % більше аналогічного періоду попереднього року, що свідчить про погіршення екологічного стану довкілля.

Значна питома вага – 64,0% (14 тис.т) викидів забруднюючих речовин припадає на місто Ладижин. Крім того, високий відсоток у розподілі викидів до загального обсягу припадає на місто Вінницю (6,7%), Козятинський (3,8%), Жмеринський (2,6%), Тростянецький (2,6%), Липовецький (2,5%) та Барський (2,3%) райони.

Кількість викидів забруднюючих речовин від стаціонарних джерел у розрахунку на квадратний кілометр території по області протягом січня–березня 2011 року склала 851 кг. Найвища щільність викидів забруднюючих речовин у розрахунку на квадратний кілометр припадає на місто Ладижин – 162 т, а також на міста Козятин – 59 т, Жмеринку – 33 т та Вінницю – 22 т.

На душу населення в середньому по області припадає 14 кг викинутих у повітря забруднюючих речовин.

Основними забруднювачами повітря в області залишаються підприємства енергетичної промисловості, розподілення та постачання газу, переробної промисловості та транспорту.

У місті Вінниці за січень–березень 2011 року викиди шкідливих речовин становили  1500 тонн. Щільність викидів забруднюючих у розрахунку на квадратний кілометр в обласному центрі майже в 26 разів більше, ніж в цілому по області і становлять 22 т, а обсяги викидів у розрахунку на кожного жителя міста складають 4 кг. Основними забруднювачами повітря в обласному центрі є тепломережі, викиди від яких склали 72% у загальних викидах забруднюючих речовин та підприємства переробної промисловості – 23%, в тому числі харчової промисловості – 19%.

 

Перший заступник начальника                                                                    В.І. Погорельська

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області