ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Виробництво будівельних матеріалів за 2013 рік та січень-червень 2014 року Печать
Прес-випуски 2014

Рівень розвитку будівельної галузі є одним із індикаторів динаміки та стабільності економіки в цілому, що базується, в основному, на використанні новітніх технологій та виробництві високоякісних сучасних будівельних матеріалів.

У 2013 році на Вінниччині прийнято в експлуатацію 352,4 тис.м2 загальної площі житла, що на 9,3% більше, ніж у попередньому році, причому в міських поселеннях введено в експлуатацію 209,4 тис.м2 загального обсягу житла (59,4%), а у сільській місцевості – 143,0 тис.м2 (40,6%).

За підсумками роботи підприємств області у 2013 році спостерігалось скорочення обсягів виробництва у більшості видах економічної діяльності, пов`язаних з випуском будівельних матеріалів. Так, зокрема, на 8,1% менше, ніж торік, випущено продукції підприємствами з виробництва іншої неметалевої мінеральної продукції, на 1,9% – підприємствами з оброблення деревини та виробництва виробів з неї, крім меблів, тоді як у добувній промисловості та розробленні кар`єрів зафіксовано зростання обсягів виробництва на 6,2%.

Скорочено випуск наступних видів будівельної продукції: шпону, листів для фанери клеєної – на 0,4%, сумішей асфальтових для дорожнього покриття, споруд збірних дерев’яних, деревини, вздовж розпиляної чи розколотої завтовшки більше 6мм, елементів конструкцій збірних для житлового чи цивільного будівництва, каменю декоративного і будівельного – на 8–17%, вапна гашеного і негашеного та конструкцій збірних будівельних з чавуну чи сталі – на 37–42%, блоків та цегли з цементу, бетону або каменю штучного – на 81,7%.

Разом з тим, більш, ніж на чверть перевищено обсяги 2012 року у випуску розчинів бетонних, готових для використання, на 1–3% – брусків, планок та фризів для паркетного покриття підлоги профільованих і цегли керамічної невогнетривкої будівельної. На 14,7% зросло виробництво вікон, дверей, їх рам та порогів дерев’яних, а аналогічної продукції з пластмас та металів чорних зменшено на 13,1 та 7,7%, відповідно.

У 2013 році кар’єри області на 1,5% зменшили виробництво гранул, щебеню та каменю дробленого, хоча видобуток граніту, пісковику, каменю декоративного чи будівельного іншого збільшено майже на чверть.

У І півріччі 2014 року індекс промислового виробництва у виробництві іншої неметалевої мінеральної продукції скоротився проти відповідного періоду попереднього року на 2,9%. Зростання виробництва спостерігається у добувній промисловості і розробленні кар`єрів та у обробленні деревини та виробництві виробів з деревини, крім меблів, де обсяги збільшились, відповідно, на 24,8 та 21,2%.

Заступник начальника                                                               О.В.Шевченко

Довідки за телефоном: (0432) 52 57 61

Обновлено 05.08.2014 10:53
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області