ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Діяльність машинобудівних підприємств – до Дня машинобудівника Печать
Прес-випуски 2016

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області, в області функціонує  понад 100 промислових підприємств, основним видом економічної діяльності яких є машинобудування. Серед машинобудівних підприємств області більше чверті займаються  виробництвом електричного устатковання, більше 16% – виробництвом комп’ютерів, електронної та оптичної продукції, 6% здійснюють виробництво автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів, решта  займаються виробництвом інших машин і устатковання. Понад три чверті  підприємств машинобудування області за розміром відносяться до малих, з яких  більше половини є мікропідприємствами.

На машинобудівних підприємствах області зайнято понад 5 тис. осіб, що становить більше 9% від загальної кількості зайнятих працівників в цілому у промисловості області. Підприємствами галузі (з урахуванням малих підприємств) за 2015р. реалізовано   промислової продукції  на 1053,2 млн.грн, що на 39,4%  більше в порівнянні з минулим роком.

На малих підприємствах зайнято майже 20% зайнятих працівників галузі, а обсяг реалізації  продукції (товарів, послуг) малих підприємств   складає чверть  реалізованої продукції (товарів, послуг)  підприємств машинобудування  області.

Ефективність діяльності підприємств машинобудування є вищою в порівнянні з іншими  видами  економічної діяльності. Так, рівень рентабельності операційної діяльності підприємств машинобудування області за підсумками діяльності у 2015р. становив 12,0%, що на 7,0в.п. вище рівня рентабельності промисловості області та на 5,7в.п. вище рівня  минулого року. Найбільш ефективно працювали машинобудівні підприємства, які займаються виробництвом комп’ютерів, електронної та оптичної продукції (32,4%), з виробництва автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів (22,8%), з виробництва електричного устатковання (11,1%).

 

Перший заступник начальника                                                                            С.В.Рибалко

 

Довідка за телефоном: (0432) 52 57 72 

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області