ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
До Дня усиновлення Печать
Прес-випуски 2016

     Головне управління статистики у Вінницькій області повідомляє:

30 вересня, в День святих Віри, Надії та Любові, а також їхньої матері Софії, відзначається День усиновлення на Україні. Цей день є символом милосердя і добра по відношенню до людей. Усиновлення визнане в Україні пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, внаслідок усиновлення дитина втрачає статус дитини-сироти і стає сином чи донькою.

Станом на 1 січня 2016р. на обліку в Службі у справах дітей Вінницької облдержадміністрації перебувало 2590 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (у тому числі 615 дітей-сиріт), з них 1810 дітей перебували під опікою чи піклуванням. У 2015 році в області громадянами України було усиновлено 116 дітей, а 15 дітлахів знайшли своїх батьків в іноземних сім’ях.

Реальним свідченням дієвої уваги нашої держави до питань забезпечення конституційного права дитини, яка за різних обставин життя втратила рідних батьків, є державна допомога при усиновленні. Протягом минулого року таку грошову допомогу було призначено на 70 дітей. Середній розмір одноразової допомоги при усиновленні  на кожну дитину у 2015 році становив 10321 грн, щомісячної – 860 грн.

Разом із усиновленням держава підтримує й інші сімейні форми виховання. На кінець 2015 року на Вінниччині у 51 дитячому будинку сімейного типу перебувало 342 вихованця, а у 158 прийомних сім’ях – 283 дитини.

*****

Усиновлення це особлива дорога батьківства. І тому саме напередодні такого свята хочеться привітати тих батьків, які здійснили цей відповідальний крок і взяли дитину у свою родину, побажати їм розуміння, доброти, терпіння та здоров’я.

 

Перший заступник начальника                                                                 С. В. Рибалко

Довідка за телефоном: (0432) 52 57 67

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області