ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Стан розвитку підприємництва на Вінниччині– до Дня підприємця Печать
Прес-випуски 2016

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області cтан розвитку  підприємництва в області характеризується  щорічним збільшенням   кількості малих підприємств, в  тому числі мікропідприємств, та  зростанням  їх частки  в загальних основних економічних показниках області.

На кінець 2015р. в області діяло майже 9 тисяч малих підприємств, на 10 тис. осіб наявного населення Вінницької області   приходилось  56 малих підприємства (на 1,8% більше рівня  минулого року). Вище середньообласного  значення цей показник у Теплицькому (91), Вінницькому (62), Крижопільському (57), Оратівському (57) районах та   містах Вінниці (99) і Хмільнику (57).  Водночас, значно нижче обласного показника  у Ямпільському (17) та Тростянецькому (30) районах. Малі підприємства  становлять 95%  в  загальній кількості підприємств, за 2015р.  їх частка  зросла на 0,5в.п. В 9 районах області  та містах Вінниці, Могилів-Подільському частка  малих підприємств  в  загальній кількості підприємств перевищує  відповідний показник по області. Найвищою вона є у Теплицькому (98,1), Чернівецькому, Томашпільському районах – понад 97%; найнижчою – в Козятинському, Ямпільському районах – менше 90 відсотків.

Більше 80% малих підприємств відносяться до мікропідприємств (з чисельністю працюючих до  10 осіб та річним доходом, що не перевищує 2,0 млн.євро), в порівнянні з попереднім роком  у 2015р. кількість мікропідприємств зросла на 2,8%, а їх частка в загальній кількості  підприємств області збільшилась на 1,3 відсоткового пункту.

На малих підприємствах в 2015р. було зайнято понад 51 тис.осіб, з яких 40% – на мікропідприємствах, де за останній рік кількість зайнятих  працівників скоротилась на 4,2%, а їх частка склала 13,9% в кількості зайнятих  працівників області (без банків та бюджетних установ, без фізичних осіб-підприємців).

Майже третину обсягу реалізованої продукції (товарів, послуг)  підприємств області  (26062,2 млн.грн.)  реалізовано малими підприємствами, з яких 7581,8 млн.грн. – мікропідприємствами.

Найвагомішою є частка реалізації малих  підприємств  в загальному  обсязі реалізованої продукції (товарів, послуг) Погребищенського району (73,9%),  більше половини – Чечельницького, Шаргородського, Тростянецького районів та міст Жмеринки і Хмільника. Водночас, в м.Ладижині, Тульчинському та  Немирівському районах  частка обсягу реалізованої продукції (товарів, послуг) малих підприємств  становить менше 10% в загальному обсязі реалізації.

 

Перший заступник начальника                                                                          С.В.Рибалко

 

Довідки за телефоном: (0432) 52 57 72 

Обновлено 02.09.2016 15:29
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області