ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Діяльність будівельних підприємств – до Дня будівельника Печать
Прес-випуски 2017

За даними Головного  управління статистики у Вінницькій області  більш як для  півтисячі підприємств-юридичних осіб області, будівельна діяльність є основною. За видами економічної  діяльності більше половини будівельних підприємств області займаються будівництвом будівель, більше третини – спеціалізованими будівельними  роботами, решта –  здійснюють будівництво споруд. На будівельних підприємствах області зайнято 6,5 тис. осіб, що становить майже 5% зайнятих  на підприємствах усіх видів економічної діяльності області.

Будівельними підприємствами області за 2016р. реалізовано продукції (товарів, послуг) на суму 3384,5 млн.грн. В порівнянні з минулим роком обсяг реалізації  будівельних підприємств збільшився на 50,2%.

Як і серед підприємств  інших видів економічної діяльності, в будівництві все вагомішу роль відіграє діяльність малого підприємництва. Серед будівельних підприємств області 95,9% відносяться до малих (серед підприємств усіх видів діяльності  області  малі  складають 94,3%), з яких три чверті складають мікропідприємства. Малим бізнесом у будівництві  зайнято майже 4 тис. осіб (без врахування фізичних осіб-підприємців), що складає 60,0% усіх зайнятих у будівництві. Малими будівельними підприємствами у 2016р. реалізовано  1540,5 млн.грн продукції (товарів, послуг), що становить 45,5% обсягу реалізації  в будівництві. В порівнянні з попереднім роком  обсяг реалізованої продукції (товарів, послуг) малих будівельних підприємств  зріс на 18,8%, водночас, частка обсягу реалізації малих підприємств в обсязі реалізованої продукції (товарів, прослуг) будівництва зменшилась на 12 в.п.

 

Перший заступник начальника                                                                                                                                          С.В.Рибалко

Довідка: тел. (0432) 52 57 72

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області