ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Торговельне співробітництво Вінниччини з країнами ЄС Печать
Прес-випуски 2017

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області 39% зовнішнього товарообігу Вінниччини належить країнам Євросоюзу. Так, у січні–листопаді 2016 року обсяги експорту товарів до цих країн становили 269 млн.дол. США, а імпорту з них – 134 млн.дол. Зовнішньоторговельні операції підприємства області здійснювали з партнерами із 28 країн ЄС.

Провідне місце в цій сфері діяльності серед країн ЄС займають такі країни, як Польща (91 млн.дол.), Німеччина (59 млн.дол.), Італія (45 млн.дол.), Іспанія (40 млн.дол.), Румунія (38 млн.дол.), Нідерланди (30 млн.дол.), Франція (20 млн.дол.), Австрія (16 млн.дол.), Литва (14 млн.дол.) та Бельґія (8 млн.дол.).

Аналізуючи товарну структуру зовнішньої торгівлі з країнами Євросоюзу, слід зазначити, що особливим попитом в країнах Європейської співдружності користуються жири та олії тваринного або рослинного походження (94 млн.дол.), деревина і вироби з деревини та  готові харчові продукти ­ (по 49 млн.дол.), продукти рослинного походження  і текстильні матеріали та текстильні вироби (по 27 млн.дол.). Основними ж статтями імпорту з цих країн стали  машини, обладнання та механізми і засоби наземного транспорту (по 20 млн.дол.), продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості (19 млн.дол.), деревина і вироби з деревини (16 млн.дол.), текстильні матеріали та текстильні вироби (15 млн.дол.), полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них (12 млн.дол.).

Країни Європейської Співдружності продовжують активну співпрацю із суб’єктами господарювання області за схемою “імпорт давальницької сировини – експорт готової продукції, що виготовлена з неї”. Так, в операціях з давальницькою сировиною у січні–листопаді 2016р. приймали участь партнери із 18 країн ЄС. За цей період з країн ЄС надійшло давальницької сировини на 22 млн.дол. Найбільшими її постачальниками стали Іспанія, Італія, Німеччина та Румунія. Обсяги експорту готової продукції, виготовленої з давальницької сировини, склали 27 млн.дол. Її споживачами стали суб’єкти господарювання Бельґії, Великої Британії, Латвії, Литви, Німеччини, Польщі,  Румунії, Угорщини, Франції та Чехії.

 

 

Перший заступник начальника                                                                            С. В. Рибалко

  

Довідка за телефоном: (0432) 52 57 75

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області