ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Місце залізничного транспорту в транспортному комплексі області Печать
Прес-випуски 2016

В Україні щороку 4 листопада відзначають своє професійне свято працівники однієї з найбільш необхідних і цікавих професій – залізничники.

Традиція святкувати День залізничника в нашій країні пов'язана з подією, яка відбулася ще в ХІХ столітті. Тоді з Відня через Перемишль до залізничного вокзалу Львова прибув перший поїзд на території сучасної України. Ця знаменна подія сталася 4 листопада 1861 року.

Зараз Українські залізниці – «Укрзалізниця» – це 6 залізниць (Донецька, Львівська, Одеська, Південна, Південно-Західна, Придніпровська), які об'єднують усі регіони України. Експлуатаційна довжина залізничних колій на кінець 2015р. становила майже 21 тис.км, 5% з яких (1074 км) пролягає територією Вінницької області.

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області залізничним транспортом у 2015р. відправлено майже 13 млн. пасажирів, що становить трохи більше 5% загальних обсягів пасажирських перевезень, виконаних всіма видами транспорту (на автомобільний транспорт припадає 36%, на електротранспорт – 59%).

Більшу частину пасажирів (85%) відправлено в приміському сполученні. За 2015р. в середньому кожен мешканець області 8 разів скористався послугами залізниці.

Відправлення вантажів залізничним транспортом у 2015р. порівняно з попереднім роком зменшились на 12% і становили 5,6 млн.т.  На долю залізниці у 2015р. припадало майже 16% загальних обсягів вантажних перевезень, виконаних всіма видами транспорту в області.

У структурі вантажів, відправлених по нашій області залізницею, переважають хлібні вантажі – 41% загального обсягу, більше третини (36%) становлять будівельні матеріали, 16% – інші види вантажів. Незначну частку загального обсягу відправлень (0,1–4,2%) становлять такі види вантажів, як хімічні та мінеральні добрива, лісові вантажі, нафта та нафтопродукти.

  

Перший заступник начальника                                                                      С. В. Рибалко

 

Довідки за телефоном: (0432) 52 57 62

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області