ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Заробітна плата працівників області у серпні 2016 року Печать
Прес-випуски 2016

Головне управління статистики у Вінницькій області повідомляє.

Кількість найманих працівників на підприємствах, в установах та організаціях області у серпні 2016р. склала 274,1 тис. осіб. Середній розмір їхньої заробітної плати становив 4233 грн, який у 2,9 раза перевищив рівень законодавчо встановлених державних соціальних стандартів, що діяли у серпні: розмір мінімальної заробітної плати, який дорівнював прожитковому мінімуму для працездатної особи (1450 грн).

Зменшення рівня середньої заробітної плати у серпні 2016р. порівняно з липнем 2016р. відбулося у більшості видах економічної діяльності: від 20,7% – в освіті до 0,2% у сфері тимчасового розміщування й організації харчування.

Найсуттєвіше збільшення рівня середньої заробітної плати у серпні 2016р. порівняно з липнем 2016р. відбулося у сфері інформації і телекомунікацій (на 15,3%), наукових досліджень та розробок (на 7,3%), у лісовому господарстві та лісозаготівлях (на 6,7%).

Продовжує утримуватися високий рівень диференціації розмірів заробітної плати за видами економічної діяльності. Так, найбільш оплачуваними є працівники, зайняті у сферах лісового господарства та лісозаготівлях, інформації і телекомунікацій, фінансової та страхової діяльності, розмір оплати праці яких перевищив середній розмір по економіці області відповідно в 1,7 та 1,6 раза.

Серед промислових видів діяльності найвищі нарахування зафіксовано на підприємствах по виробництву основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів,  комп’ютерів, електронної і оптичної продукції та постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, де розмір заробітної плати перевищив середній показник по області в 3,1 та 1,6 раза відповідно. Разом з тим, найменш оплачуваними у серпні були працівники, зайняті у поштовій і кур'єрській діяльності та у тимчасовому розміщуванні й організації харчування, розмір нарахованої заробітної плати яких не перевищив відповідно 55,8% та 62,7% середнього по економіці області рівня.

Серед регіонів країни за рівнем оплати праці у серпні 2016р. Вінниччина посідала 15 місце. У трьох регіонах заробітна плата перевищила середню по Україні (5202 грн): у м.Києві (8586 грн) та Донецькій (5897грн) і Київській (5222 грн) областях. Серед  10 областей, у працівників яких нарахована заробітна плата була нижче, ніж у Вінницькій, з найнижчою заробітною платою (3727 грн) виділяється  Тернопільська область.

 

В.о. начальника                                                                                                     С.В.Рибалко

 

Довідки за телефоном: (0432) 52 57 67

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області