ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
До дня туризму Печать
Прес-випуски 2016

Головне управління статистики у Вінницькій області повідомляє:

Природне прагнення людей до пізнання світу сприяло становленню однієї з найбільш гуманних і ефективних галузей – туристичної. Туризм є дієвим фактором інтеграції нашої країни у європейську і світову спільноту, має великі пізнавально-виховні можливості для формування гармонійно розвиненого громадянина своєї країни.

Як вид економічної діяльності, туризм посідає особливе місце в житті Вінниччини. Область має значні об’єктивні передумови входження до найбільш розвинутих туристичних регіонів країни. Маючи вигідне геополітичне розташування, вона володіє значним рекреаційним потенціалом: сприятливими кліматичними умовами, культурною спадщиною.

Про свою діяльність за 2015 рік прозвітувало 63 суб'єкта (юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців) туристичної галузі Вінницької області. З них найбільш численна категорія – це турагенти (83% від загальної кількості суб’єктів туристичної галузі регіону).

Доход від надання туристичних послуг у 2015 році становив майже 20 млн.грн, що на 44% більше порівняно з попереднім роком. Cуб’єктами туристичної діяльності області за минулий рік реалізовано майже 13 тис. туристичних путівок на суму 157,8 млн.грн. Середня вартість туристичної путівки у 2015 році становила 12275 грн.

Найбільш перспективним напрямом розвитку туризму на Вінниччині є внутрішній туризм. У 2015 році, скориставшись послугами турагенств області,  для мандрівок Україною використали свій вільний час понад 9 тис. наших співвітчизників або кожний третій подорожуючий.

Кількість туристів – громадян України, обслугованих суб’єктами туристичної діяльності протягом минулого року, становила майже 23 тис. осіб.

Метою поїздки переважної більшості обслугованих туристів (96% або  22 тис. осіб) були дозвілля та відпочинок, з числа яких 15% (більше 3 тис. осіб) – це діти до 18 років.

Найбільшою популярністю серед громадян області у 2015 році користувалися Туреччина, Єгипет, Болгарія, Польща та Об’єднані Арабські Емірати.

У 2015 році в екскурсіях взяло участь  4,6 тис. осіб.

В туристичній галузі області у 2015 році було зайнято 144 працівника, з яких практично кожний другий має спеціальну освіту у галузі туризму.

*****

З Днем туризму – святом усіх, кого ваблять близькі й далекі мандрівки, активний і змістовний відпочинок!  Щиро бажаємо працівникам індустрії туризму вагомих здобутків, а туристам – завзяття, наснаги, цікавих зустрічей і відкриттів у пізнанні навколишнього світу.

 

Перший заступник начальника                                                                          С. В. Рибалко

 

Довідка за телефоном: (0432) 52 57 67

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області