ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Споживання продуктів харчування населенням Вінницької області за 2015 рік Печать
Прес-випуски 2016

Головне управління статистики у Вінницькій області повідомляє.

Обсяг споживання продуктів харчування населенням є одними з найважливіших показників рівня життя, який являється своєрідним проявом ефективності сільськогосподарської діяльності та її результативності щодо виробництва життєвих благ.

Найбільше населенням Вінниччини в розрахунку на 1 особу за 2015 рік спожито молока та молокопродуктів 214 кг, картоплі – 182 кг, овочів та баштанних культур – 170 кг, хлібних продуктів – 115 кг, плодів, ягід та винограду – 54 кг, м’яса та м’ясопродуктів – 51 кг, цукру – 39 кг, олії – 13 кг, риби і рибних продуктів – 11 кг та яєць – 293 шт.

За ряд років спостерігається тенденція до збільшення споживання продуктів харчування області. Зокрема, зросли проти 2014р. рівні споживання (в розрахунку на 1 особу): картоплі, овочів та баштанних культур, плодів, ягід та винограду на 7–1%.

Рівень споживання багатьох продуктів харчування в області перевищує  показник, який склався в цілому по Україні. Так, по споживанню на одну особу картоплі Вінницька область у 2015р. посіла 2 місце серед регіонів України, хлібних та рибних продуктів – 3, плодів, ягід, олії та цукру – 6, яєць – 7, м’яса та м’ясопродуктів – 8, овочів та баштанних – 9 та молока та молокопродуктів – 14 місце.

Позитивним також, являється досить високий ступінь калорійності середньодобового раціону населення Вінниччини. Зокрема, серед регіонів України по рівню добової калорійності Вінниччина у 2015 році зайняла 2 місце і переважає середньоукраїнський показник на 9%.

 

Перший заступник начальника                                                                       С.В. Рибалко

 Довідки за телефоном: (0432) 52 57 61

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області