ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
До Дня фізичної культури та спорту Печать
Прес-випуски 2016

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області загальна кількість осіб, що впродовж 2015 року займалася усіма видами фізкультурно-оздоровчої роботи, становила майже 218 тис., більшість з них – це діти та молодь. У сільській місцевості 85 тис. (або 39%) мешканців області задіяні фізкультурно-оздоровчою роботою.

Всіма видами спорту у минулому році займалося понад 27 тис. осіб, з яких чверть складали жінки. Літнім видам спорту віддали перевагу 22 тис. осіб (81%). Зокрема, 7,0 тис. спортсменів (26%) займались футболом, 3,3 тис. (12%) – волейболом, 2,1 тис. (8%) – легкою атлетикою, 1,2 тис. (4%) – боксом.

У 60 дитячо-юнацьких школах, школах Олімпійського резерву та школі вищої спортивної майстерності у 2015 році навчалося понад 20 тис. дітей та молоді. В них було підготовлено більше 5 тис. спортсменів II, III та юнацьких розрядів, 300 спортсменів I розряду, 180 кандидатів у майстри спорту України та 22 майстра спорту України.

У сфері фізичної культури та спорту області у минулому році працювало 2619 штатних  працівників, з них майже 36% – у сільській місцевості. Серед штатних працівників кожна третя – жінка. Із загальної кількості 1630 осіб (або 62%) працюють у навчальних закладах, 444 особи (17%) – це тренери-методисти та викладачі, тренери зі спорту, 188 осіб (7%) – працівники спортивних шкіл.

До послуг спортсменів та фізкультурників області задіяно 37 стадіонів з трибунами на 1500 місць і більше, 1691 спортивний майданчик, 532 майданчика з тренажерним обладнанням, 453 футбольних поля, 14 тенісних кортів, 25 плавальних басейнів тощо.

Сприяють проведенню спортивної роботи в області 3 центри «Спорт для всіх» та 4 дитячо-підліткових фізкультурно-спортивних клуби за місцем проживання.

У сфері фізичної культури та спорту у 2015 році було використано 113,7 млн.грн.  Зокрема, фінансування з державного бюджету склало 9%, з місцевих – 83%, тоді як спонсорська допомога та інші джерела фінансування становили лише 8%. Слід зауважити, що для розвитку фізичної культури та спорту в області було використано на 16,2 млн.грн. більше ніж у минулому році.

Важливе місце в стратегії розвитку фізичної культури та спорту займає вирішення питань щодо будівництва в містах та районах області багатофункціональних сучасних спортивних майданчиків, відокремлених велосипедних доріжок, а також реконструкція та капітальний ремонт основних спортивних баз олімпійської підготовки обласного значення, покращення роботи дитячо-юнацьких спортивних шкіл шляхом здійснення поступової модернізації їх матеріально-технічної бази, облаштування її необхідним обладнанням та інвентарем та залучення дітей шкільного віку до занять у спортивних секціях дитячо-юнацьких спортивних шкіл, адже важко переоцінити роль спорту в суспільстві, який пропагує здоровий спосіб життя та виховує у молоді працелюбнісь, мужність, патріотизм.

 

Перший заступник начальника                                                                          С.В. Рибалко

 

Довідка за телефоном: (0432) 52 57 67

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області