ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Оздоровлення дітей і підлітків влітку 2015 року Печать
Прес-випуски 2015

ГУС у Вінницькій області повідомляє:

Діти та молодь є одним з пріоритетів політики держави. Від рівня їх здоров’я великою мірою залежить формування трудового та інтелектуального потенціалу України. Протягом останніх десяти років у Вінницькій області спостерігається зростання захворюваності дітей на новоутворення, хвороби ендокринної системи, нервової системи, кістково-м’язової системи і сполучної тканини, сечостатевої системи, розлади харчування, порушення обміну речовин.

З метою забезпечення повноцінного відпочинку, оздоровлення дітей та підлітків у 2015 році в області було організовано функціонування 244 дитячих оздоровчих закладів оздоровлення та відпочинку.

Відпочинок  та  оздоровлення  дітей  в  області  забезпечували 5,6 тис.  працівників дитячих оздоровчих закладів, з яких 67% складають педагоги-вихователі, 11% – працівники кухні, 5% – медичні фахівці, а решта –  адміністративно-господарський персонал.

Загалом, за літній сезон в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку  оздоровлено більше 27 тис. осіб, що становить 18% від загальної кількості дітей 7–16 років.

В стаціонарних закладах оздоровилось більше 7 тис. дітей та підлітків. А саме, в позаміських закладах оздоровлення – 6,1 тис. осіб та закладах  оздоровлення санаторного типу – 1,0 тис. осіб. Відпочили та оздоровилися на Вінниччині більше 1,0 тис. дітей та підлітків з інших регіонів нашої країни: Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей та міста Києва.

Також влітку цього року для відпочинку дітей при загальноосвітніх та спортивних школах було організовано 223 заклади відпочинку з денним перебуванням, де провели своє дозвілля більше 19 тис. школярів, або 72% від загальної кількості оздоровлених дітей.

За останні роки особливої гостроти набула проблема оздоровлення дітей соціально незахищених категорій. Влітку цього року було оздоровлено 0,6 тис. дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи, 0,8 тис. дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, 5,4 тис. дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей та майже 300 інвалідів.

Середня вартість одного людино-дня перебування дитини у закладах відпочинку залишилась майже на рівні минулого року і склала 14 грн., в стаціонарних закладах оздоровлення цей показник дещо збільшився і становив 135 грн.

 

Перший заступник начальника                                                                           С. В. Рибалко

 

Довідки за телефоном: (0432) 52 57 65

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області