ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Капітальні інвестиції у Вінницькій області за січень–березень 2015 року Печать
Прес-випуски 2015

Головне управління статистики у Вінницькій області повідомляє.

За січень­–березень 2015р. підприємствами та організаціями області за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 1020,6 млн.грн. капітальних інвестицій, що у порівнянних цінах на 13,6% менше від обсягу капітальних інвестицій за відповідний період попереднього року.

Частка Вінниччини у загальнодержавному обсязі капіталовкладень становила 2,3%. За цим показником серед регіонів України Вінницька область займає дванадцяте місце, а за темпом приросту – десяте.

Найвагомішу частку  капітальних інвестицій (99,2% загального обсягу) освоєно в матеріальні активи, з яких у будівлі та споруди – 36,7% усіх інвестицій, у машини, обладнання та інвентар і транспортні засоби – 59,0%.

У нематеріальні активи вкладено 0,8% загального обсягу капітальних інвестицій, з яких 33,0% становлять витрати на програмне забезпечення та бази даних, 63,9% – права на комерційні позначення, об’єкти промислової власності, авторські та суміжні права, патенти, ліцензії, концесії тощо.

У капітальний ремонт активів спрямовано 33,6 млн.грн. капітальних інвестицій (3,3% загального обсягу).

Головним джерелом інвестування залишаються власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно 74,8% загального обсягу капітальних інвестицій. Частка запозичених коштів, за рахунок кредитів банків та інших позик, становила 2,1%. За рахунок державного  та місцевих бюджетів освоєно 2,6% капітальних інвестицій. Частка коштів населення на будівництво житла становила 17,7%.

У січні–березні 2015р. найбільшу частку (30,4% усіх капітальних інвестицій по області) освоєно промисловими підприємствами. Значний обсяг інвестицій вкладено підприємствами сільського, лісового та рибного господарства (38,6%), будівельними підприємствами (18,4%), підприємствами оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (4,9%), закладами державного управління й оборони, обов’язкового соціального страхування (2,2%), професійної, наукової та технічної діяльності (1,8%), транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (1,0%).

Капітальні інвестиції у житлове будівництво становили 195,2 млн.грн. (19,1% від загального обсягу), що на 7,0% більше, ніж у січні–березні 2014р.

Найбільше (39,2%) капітальних інвестицій області  освоєно підприємствами м.Вінниці –  400,0 млн.грн.

 

Заступник начальника                                                                             Ольга Шевченко 

 

Довідки за телефоном: (0432) 52 57 62

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області