ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
До дня енергетика Печать
Прес-випуски 2013

Енергетична галузь на сьогодні забезпечує потреби країни в електричній енергії та може виробляти значний обсяг електроенергії для експорту.

Енергетика Вінницької області представлена тепловими електростанціями, малими гідро та сонячними електростанціями.

Найпотужнішим підприємством енергетичної галузі Вінниччини залишається  Ладижинська ТЕС, яка забезпечує електроенергією не тільки Вінницьку, але й ряд інших областей. Підприємство займає 97% загальнообласного виробництва електроенергії.

Не малу роль в енергетичній галузі області відіграють гідроелектростанції, які являються одними з найефективнішими джерелами  електроенергії,  переваги яких полягають у тому, що вони виробляють електроенергію, яка у 5–6 разів дешевша, ніж на ТЕС.

Компанія ТОВ «Енергоінвест» експлуатує 10 малих ГЕС у Вінницькій області, питома вага яких в виробництві електроенергії гідроелектростанціями області складає 59%.

Одне з найпомітніших місць серед альтернативних джерел енергозбереження займає сонячна енергетика.

Компанією ТОВ «Енергоінвест» нещодавно збудовано Слобода-Бушанську сонячну (СЕС) в Ямпільському районі, яка поступово нарощує обсяги виробництва електричної енергії. Так, за 11 місяців 2013 року підприємством відпущено майже в 3 рази електроенергії більше ніж за  2012 рік в цілому.

Позитивною складається тенденція щодо виробництва електричної енергії в цілому по області. Так, за 11 місяців поточного року випуск електроенергії в області складає 5449 млн.кВт.год, що перевищує рівень відповідного періоду минулого року на 30%, а також минулорічний (2012р.) –  майже на 15%.

 

Заступникначальника                                                                                          В.Б.Моісеєв

 

Довідки за телефоном:(0432) 52-57-61

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області