ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Про роботу підприємств харчової промисловості області за січень-вересень 2013 року Печать
Прес-випуски 2013

Пріоритетним напрямком розвитку промисловості Вінниччини є харчова промисловість, яка постійно займає провідне місце на державному рівні по виробництву окремих видів продуктів харчування.

Так, вагому частку у виробництво на державному рівні вносять підприємства по переробці та консервуванні овочів та фруктів, питома вага яких у виробництві джемів, желе фруктових, пюре та паст фруктових чи горіхових складає 48% вітчизняного виробництва, соків натуральних, включаючи концентровані – 15%. На молокопереробних підприємствах Вінниччини випускається більше третини загальнодержавного обсягу виробництва молока обробленого рідкого, 15% – масла вершкового, 6% – спредів та сумішей жирових, 4% – сирів жирних. Традиційно Вінницька область вважається однією із основних складових цукрової галузі України, її частка в загальнодержавному виробництві у 2012 році становила 16%. Значне місце займає область і у виробництві: виробів кондитерських з цукру (включаючи білий шоколад) – питома вага регіонального випуску даного виду продукції у вітчизняному виробництві складає 26%; яловичини і телятини, свіжої чи охолодженої – 24%; горілки, інших міцних спиртних напоїв – 14%; печива солодкого і вафель – 8%.

За дев’ять місяців поточного року на підприємствах з виробництва харчових продуктів , напоїв спостерігалось зростання виробництва на 16,5%.

У м’ясній промисловості зросло виробництво заморожених продуктів: м’яса та субпродуктів свійської птиці в 96 та 15 раз, відповідно, м’яса великої рогатої худоби в 2,8 раза та свиней – в 5,4 раза. Також, збільшено випуск м’яса свійської птиці охолодженого в 2,6 раза, виробів ковбасних – на 10%.

У промисловості з перероблення та консервування овочів та фруктів на 7% зріс випуск джемів, желе фруктових, пюре та паст фруктових чи горіхових.

На підприємствах з виробництва жирів майже на чверть проти минулорічного збільшився випуск олії соняшникової нерафінованої.

У молочній промисловості збільшилось виробництво: сирів жирних – на 42%, масла вершкового – на 15%, продуктів молоковмісних – на 12%.

На підприємствах з виробництва напоїв на 14% збільшився випуск вод газованих інших, на 13% – вод натуральних мінеральних негазованих.

Також, в 1,5 раза збільшився випуск шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао, на 30–36% – круп, хлібців хрустких, сухарів і виробів подібних підсмажених, на 24% – пряників і виробів аналогічних та на 3% – виробів макаронних.

Заступник начальника                                                                О.В.Шевченко

Довідки за телефоном (0432) 52 57 61

Обновлено 18.10.2013 14:30
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області