ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Про стан та тенденції розвитку будівельних підприємств області – до Дня будівельника Печать
Прес-випуски 2013

За даними структурного обстеження підприємств більше половини будівельних підприємств області здійснюють діяльність по будівництву будівель, більше третини – займаються спеціалізованими будівельними роботами та 10% здійснюють будівництво споруд. На будівельних підприємствах області зайнято майже 9 тис. осіб, що становить 5,3% від загальної кількості зайнятих на підприємствах усіх видів економічної діяльності області. На будівництві будівель зайнято 4,2 тис.осіб, на будівництві споруд – 2,3 тис.осіб та на спеціалізованих будівельних роботах зайнято 2,2 тис.осіб.

Відповідно до критеріїв визначення розмірів підприємств у Господарському кодексі України, переважну кількість (94,3%) будівельних підприємств складають малі підприємства, з яких три чверті – це мікропідприємства; 5,7% – середні підприємства. На малих підприємствах в будівництві зайнято більше 4 тис. осіб, що становить 47,4% до загальної кількості зайнятих працівників на будівельних підприємствах області. Малими будівельними підприємствами реалізовано більше третини (35,3%) обсягу реалізованої продукції (товарів, послуг) в будівництві, що на 6,3 в.п. вище відповідного показника по підприємствах усіх видів діяльності.

В розвитку будівельних підприємств спостерігається позитивна динаміка до зростання обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг), зменшення кількості збиткових підприємств та покращення фінансового результату діяльності. Так, за підсумками діяльності за 2012р. кількість збиткових підприємств в будівництві зменшилась на 3,2 в.п. в порівнянні з 2011р. та на 11,7 в.п. в порівнянні з 2010р., сальдованим фінансовим результатом діяльності будівельних підприємств став прибуток на 23,6 млн.грн., що в 1,5 разу перевищує суму отриманого прибутку в 2011 році. Рентабельність операційної діяльності будівельних підприємств (відношення прибутку до витрат операційної діяльності) за 2012р. становила 2%, тоді як за попередні роки спостерігався негативний рівень рентабельності.

Заступник начальника                                                                                          В.Б.Моісеєв

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області