ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Про стан та тенденції розвитку будівельних підприємств області – до Дня будівельника Печать
Прес-випуски 2012

За даними державних статистичних спостережень дві третини будівельних підприємств здійснюють діяльність по будівництву будівель та споруд (з яких майже 90,0% здійснюють загально будівельні роботи), чверть будівельних підприємств займаються встановленням інженерного устаткування будівель та споруд, решта – здійснюють роботи із завершення будівництва, проводять діяльність з оренди будівельної техніки з оператором.

На будівельних підприємствах області зайнято понад 9 тис. осіб, що становить 5,6% від загальної кількості зайнятих на підприємствах усіх видів економічної діяльності області.

За розмірами підприємств 93,7% будівельних підприємств складають малі підприємства, 6,0% – середні підприємства, 0,3% – великі підприємства (в порівнянні з попереднім роком зросла частка середніх підприємств на 0,2в.п.). На малих підприємствах в будівництві зайнято більше 4 тис. осіб, що становить 43,8% до загальної кількості зайнятих працівників на будівельних підприємствах області.

В розвитку будівельних підприємств, починаючи з 2010р., спостерігається позитивна динаміка до зростання обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) та покращення фінансового результату діяльності. Зокрема, в 2010р. в порівнянні з попереднім роком обсяг реалізованої продукції (робіт, послуг) зріс на 19,2%, в 2011р. в порівнянні з 2010р., відповідно, на 24,3%. Збільшення обсягу реалізації призвело до покращення фінансових результатів діяльності будівельних підприємств – за підсумками діяльності 2011р. будівельні підприємства вперше за останні роки отримали прибуток до оподаткування (17,6 млн.грн. проти суми допущених збитків в попередні роки), при цьому суттєво скоротилась кількість збиткових підприємств (в 2011р. в порівнянні з попереднім роком частка збиткових підприємств зменшилась на 9,3 в.п.).

Заступник начальника                                                                  В.Б.Моісеєв

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області