ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Про роботу підприємств пошти та зв’язку у 2011 році Печать
Прес-випуски 2012

Зв'язок та інформатизація відіграють важливу роль в розвитку економіки та соціальної сфери. Сектор послуг пошти та зв’язку Вінницької області – це цілісний комплекс, який нараховує 47 підприємств, що надають населенню та іншим користувачам значний обсяг різноманітних послуг.

За 2011 рік обсяг послуг, які надавали підприємства та оператори зв’язку області в порівнянні з попереднім роком зріс на 3% і склав 1813,6 млн.грн. Найбільшим попитом користуються послуги мобільного зв’язку  (79%  загальнообласного обсягу послуг пошти та зв’язку) .

Динамічними темпами розвиваються сучасні види зв’язку. Доходи, отримані від послуг комп’ютерного зв’язку в порівнянні з 2010 роком зросли на чверть  і становили 98,0 млн.грн.

Завдяки активному впровадженню передових технологій все більше громадян звертається до світових інформаційних ресурсів. Останнім часом все активніше розширює свою мережу в регіонах Інтернет. Кількість його абонентів у Вінницькій області станом на 1 січня 2012 року нараховує майже 109 тис. –    це на 24% більше ніж на 1 січня 2011 року.

Сучасний мобільний телефон став повноцінним та незамінним помічником ділової людини, набуваючи з кожним днем все новіших функцій. Від надання послуг мобільного зв’язку за 2011 рік одержано 1440,4 млн.грн. доходів і в порівнянні з минулим роком вони зросли на 8%. По чисельності «мобільних» користувачів область займає 12 місце серед регіонів України і нараховує 1,6 млн. абонентів.

Послуги кабельного телебачення надають 11 підприємств області.  На 1 січня 2012 року нараховувалось 74 тис. абонентів  і в порівнянні  з  2011 роком їх кількість збільшилась майже на половину (44,4%).

З появою нових видів зв’язку зменшилися доходи від реалізації послуг телефонного зв’язку: телефонного міського – на 6,0%, телефонного міжміського – на 15,1% і телеграфного – на 36%.

На початок року телефонна мережа області нараховувала 332 тис. основних  телефонних апаратів. Кількість основних домашніх телефонних апаратів становила майже 285 тис. одиниць. Станом на 01.01.2012р. в середньому на 100 сімей області припадало 44 телефонних апарати.

За роки незалежності галузь зв’язку стала потужною інфраструктурою і довела свою здатність ефективно і прибутково працювати. Підприємства зв’язку та інформатизації вибудовують свою політику таким чином, щоб створити умови для прискореного розвитку зв’язку та інформатизації, широкого впровадження інформаційних технологій і найсучасніших засобів зв’язку, формування національних інформаційних ресурсів і що не менш важливо,  становлення правових відносин у галузі.

 
Заступник начальника                                                                         С.В. Рибалко
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області