ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Поштовий зв’язок на Вінниччині Печать
Прес-випуски 2011

Галузь зв’язку являє собою один з найрозвинутіших секторів економіки. З’являються нові способи зв’язку і безліч альтернативних засобів, що прийшли на зміну традиційній письмовій кореспонденції. Загрозу для фізичної пошти становлять електронна пошта чи світова мережа Інтернет, передання факсимільних повідомлень, інші види електронного зв’язку (автоматизовані банківські операції, електронні перекази, оплата рахунків через Інтернет, тощо). В зв’язку з цим відбулося зменшення частки послуг поштового зв’язку в загальному обсязі. Так, якщо у 2000р. питома вага доходів від послуг поштового зв’язку в загальному обсязі доходів від послуг зв’язку становила 16%, то в 2010р. –  5%, в І півріччі 2011р. − 6%.

За І півріччя 2011р. підприємствами поштового зв’язку Вінницької області було відправлено 22,1 млн. газет і журналів, майже 3,0 млн. листів, близько 170 тис. посилок, доставлено 2,8 млн. пенсійних виплат та поштових переказів. В порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшено доставку газет і журналів в 1,8 раза, листів – на 8%, доставка посилок залишилась майже на тому ж рівні. В той же час зменшено вихідний обмін поштових переказів і доставку пенсійних виплат на 28%.

Упродовж І півріччя 2011 року споживання послуг зв’язку населенням Вінницької області в середньому на 100 осіб становило: по відправленню листів – 180 одиниць ( 19 місце серед регіонів), посилок – 10 одиниць (20 місце), телеграм – 1 одиниця ( 7 місце).

Станом на 1 липня 2011 року мешканців області обслуговувало 703 стаціонарних відділення  поштового зв’язку, з них 585 – у сільській місцевості та 90 – у міській. У порівнянні з попереднім роком їх кількість зменшилась на 5%, або на 37 одиниць. Крім стаціонарних відділень зв’язку у Вінницькій області налічується 28 пересувних. Поштовики забезпечують населення широким спектром послуг:

- розповсюдження за передплатою та в роздріб періодичних видань;

- здійснення виплати пенсій та грошових переказів;

- виконання доставки письмової кореспонденції та посилок.

Що б не опинитись на узбіччі світових тенденцій розвитку поштового зв’язку підприємства поштового зв’язку  активно впроваджують у свою роботу сучасні технології, а на їхній основі пропонують клієнтам новітні послуги. Наприклад, послуги електронної пошти, електронного переказу, Інтернет-пунктів, пересилка по системі “Товари-поштою” книжкових видань та товарів, автотранспортні перевезення вантажів та інше.

 

Заступник начальника                                                                         С.В. Рибалко

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області