ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Про фінансові результати діяльності підприємств області за січень–травень 2011 року Печать
Прес-випуски 2011

За січень–травень 2011р. підприємствами області (без врахування банків, установ, що утримуються за рахунок бюджету, підприємств сільськогосподарського виробництва, малих підприємств) отримано збиток від звичайної діяльності до оподаткування на суму 53,6 млн.грн. Прибуток одержали 57,5% підприємств на суму 391,7 млн.грн., решта підприємств (42,5%) виявились збитковими на 445,3 млн.грн. В порівнянні з відповідним  періодом минулого року частка прибуткових підприємств зросла на 5,5 в.п., водночас, сума прибутку, одержана прибутковими підприємствами, зменшилась на 9,3%, а збиток, допущений збитковими підприємствами,  зріс в 1,6 разу. За підсумками діяльності за січень–травень 2011р. прибуток отримали промислові підприємства, фінансової діяльності, освіти, підприємства решти видів економічної діяльності за вказаний період виявились збитковими. Основною причиною збитковості підприємств є перерахунок курсових різниць в зв’язку зі зміною курсу євро та зменшення обсягів реалізації.

Водночас, слід відзначити, що позитивні зрушення у формуванні  фінансових результатів у порівнянні з відповідним періодом минулого року, спостерігаються в промисловості на підприємствах з виробництва іншої неметалевої мінеральної продукції, целюлозно–паперового виробництва та  видавничої діяльності, на підприємствах з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води; зменшилась кількість збиткових підприємств та суттєво  зменшилась сума допущених збитків в будівництві та на транспорті.

 

Заступник  начальника                                                            О.В.Шевченко

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області