ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Про стан іноземного інвестування економіки області у січні–березні 2011 року Печать
Прес-випуски 2011

Привабливість економіки області та її розвиток визначаються вкладами іноземних інвестицій. Одержання іноземних інвестицій, умови їх залучення – це фактори, що характеризують інвестиційну діяльність і сприяють подальшому розвитку зовнішньоекономічних зв’язків.

У січні–березні 2011р. в економіку області іноземними інвесторами вкладено  0,4 млн.дол. США прямих іноземних інвестицій (акціонерний капітал). Основною формою залучення капіталу були грошові внески, частка яких склала 99,7% вкладеного обсягу. Крім того, капітал нерезидентів в області зріс за рахунок внесків у вигляді рухомого і нерухомого майна.

Приріст сукупного обсягу іноземного капіталу (акціонерний капітал) в економіці області, з урахуванням його переоцінки, утрат і курсової різниці,за січень–березень 2011р. склав 7,4 млн.дол.

За цей час зросли обсяги іноземного капіталу (акціонерного) з Франції та Польщі – по 2,1 млн.дол. Продовжували нарощувати свій капітал інвестори з Німеччини, Австрії, Румунії та інших країн.

Значний приріст іноземного капіталу у січні–березні 2011р. спостерігався на підприємствах, що виробляють харчові продукти, напої та тютюнові вироби, у сумі 2,4 млн.дол., здійснюють операції з нерухомим майном, оренду, інжиніринг та надають послуги підприємцям  – 2,2 млн.дол.

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій (акціонерний капітал), спрямованих в економіку області, на 1 квітня 2011р. склав 214,5 млн.дол., що на 3,6% більше обсягів інвестицій на початок року, та в розрахунку на одну особу становив 130,9 дол.

Інвестиції надійшли із 46 країн світу. Переважна більшість інвестицій (76,8% від загального обсягу) надійшла з країн ЄС – 164,7 млн.дол., з країн СНД внесено 14,6 млн.дол. (6,8%), з інших країн світу – 35,2 млн.дол. (16,4%).

Найбільш активні на обласному ринку інвестори з Німеччини, Польщі, Франції, Кіпру, Ліхтенштейну та Російської Федерації. На ці шість країн припадає  75,4%  від загального обсягу прямих іноземних інвестицій.

Інвестиційно привабливою залишається промисловість, де зосереджено 111,3 млн.дол. (51,9%) загального обсягу прямих інвестицій в область,
у т.ч. переробної – 87,0 млн.дол. та добувної – 23,5 млн.дол. Серед галузей переробної промисловості у виробництво харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів унесено 51,5 млн.дол. прямих інвестицій,  хімічну та нафтохімічну – 28,3 млн.дол. Також сталою є зацікавленість у закордонних інвесторів до підприємств, що здійснюють операції з нерухомим майном, оренду, інжиніринг та надають послуги підприємцям, акумульовано – 55,5 млн.дол. (25,9% від загального обсягу), на підприємствах торгівлі, ремонту автомобілів, побутових виробів і предметів особистого вжитку – 22,0 млн.дол. (10,3%), на підприємствах   сільського господарства, мисливства та пов’язаних з ними послугами – 18,5 млн.дол. (8,6%).

Половина (50,0%) іноземного капіталу зосереджена у м.Вінниці 107,3 млн.дол. Також значні обсяги іноземних інвестицій зосереджено у Козятинському районі – 24,2 млн.дол. (11,3%) та Немирівському районі –  14,6 млн.дол. (6,8%). Серед інших регіонів області провідні місця за обсягами іноземних інвестицій утримують м.Ладижин та райони: Вінницький, Барський, Тиврівський.

Сума кредитів та позик, отриманих підприємствами області від прямих інвесторів, на 1.04.2011р. становила 102,0 млн.дол. Найбільше їх надійшло з Польщі та Російської Федерації.

 

Направляємо для публікації. При оприлюдненні посилання на джерело отримання інформації обов’язкове.

 

 

Перший заступник начальника                                                     В.І. Погорельська

Обновлено 16.05.2011 15:28
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області