ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Стан вантажних та пасажирських автоперевезень у січні–жовтні 2014 року: Вінниччина серед регіонів Печать
Прес-випуски 2014

Головне управління статистики у Вінницькій області повідомляє.

За січень–жовтень 2014р. автомобільним транспортом області перевезено 3,2 млн. тонн вантажів на комерційній основі (тобто за плату), що на 1,9% більше, ніж за січень–жовтень 2013р. Вантажні перевезення, виконані автопідприємствами (з урахуванням перевезень фізичними особами-підприємцями) м.Вінниці становлять більше третини (34,7%) загального обсягу вантажних автоперевезень по області.

Вантажооборот заменшився на 4,7% і становив 850,7 млн. тонно-кілометрів. По темпах зростання обсягів перевезених вантажів та вантажообороту область серед регіонів України посідає відповідно 9 та 17 місця.

Слід відмітити, що у січні–жовтні 2014р. майже половину (44%) вантажних автоперевезень в області виконали фізичні особи-підприємці.

В цілому по Україні підприємці-фізичні особи виконали майже третину вантажних автоперевезень.

Питома вага комерційних вантажних автоперевезень Вінниччини в загальному обсязі перевезень по Україні становила за січень–жовтень 2014р. 1,6 %.

По обсягах комерційних вантажних автоперевезень область посідає 15 місце серед регіонів України. Слід зазначити, що у першу п’ятірку по обсягах комерційних вантажних автоперевезень, як і в попередні періоди, увійшли такі області: Донецька (1), Дніпропетровська (2), Луганська (3), Харківська (4), та м.Київ (5).

Обсяги пасажирських перевезень автобусами за січень–жовтень 2014р. становили 73,5 млн. осіб, що становить 96,4% від обсягів січня–жовтня 2013р. Трохи більше половини пасажирських автоперевезень області виконано в обласному центрі, де перевезено 37,2 млн. пасажирів, що на 2,7% менше, ніж за січень–жовтень 2013р.

Більше половини (65%) пасажирських автоперевезень виконали фізичні особи-підприємці і третину (35%) – автопідприємства.

По обсягах перевезених пасажирів автобусами область займає 10 позицію серед регіонів України. По цьому показнику лідирують найбільш населені області, такі як Донецька (2), Дніпропетровська (3), Львівська (4), Одеська (5) та м.Київ (1).

 

При оприлюдненні посилання на джерело отримання інформації обов’язкове.

 

Перший заступник начальника                                                                          С.В. Рибалко

 

Довідки за телефоном: 52 57 66

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області