ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Охорона атмосферного повітря у 2013 році Печать
Прес-випуски 2014

Головне управління статистики у Вінницькій області повідомляє.

Протягом 2013 року в довкілля Вінницької області від стаціонарних джерел забруднення потрапило майже 150 тис.т забруднюючих речовин (на 48% більше порівняно з попереднім роком), що пов'язано зі зростанням обсягів промислового та сільськогосподарського виробництва.

Значна питома вага – 83,8% (125 тис.т) викидів забруднюючих речовин припадає на місто Ладижин. Крім того, високий відсоток у розподілі викидів до загального обсягу припадає на місто Вінницю (2,0%), а також на Гайсинський (1,5%), Калинівський (1,2%), Томашпільський (1,1%) та Барський (1,0%) райони.

Кількість викидів забруднюючих речовин від стаціонарних джерел у розрахунку на квадратний кілометр території по області протягом 2013 року склала біля 6 т. Найвища щільність викидів забруднюючих речовин у розрахунку на квадратний кілометр припадає на місто Ладижин – 1407 т, а також на міста Козятин – 72 т, Вінницю –  43 т та Могилів- Подільський – 30 т.

На душу населення в середньому по області припадає 92 кг викинутих у повітря забруднюючих речовин.

Основними забруднювачами повітря в області залишаються підприємства енергетичної промисловості, сільського господарства, розподілення та постачання газу та переробної промисловості.

У місті Вінниці за 2013 рік викиди забруднюючих речовин становили 2948 т. Щільність викидів забруднюючих у розрахунку на квадратний кілометр в обласному центрі майже у 8 разів більше, ніж в цілому по області і становить 43 т, а обсяги викидів у розрахунку на кожного жителя міста складають 8 кг. Основними забруднювачами повітря в обласному центрі є підприємства переробної промисловості, викиди від яких склали 65% у загальних викидах забруднюючих речовин, в тому числі харчової – 50%, тепломережі – 22% та газопостачання – 5%.

 

Перший заступник начальника                                                                            С.В. Рибалко

Довідки за телефоном:(0432) 52 57 68

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області