ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
До Дня працівника харчової промисловості Печать
Прес-випуски 2018 - Прес-випуск жовтень 2018 року
17.10.2018 11:17

Головне управління статистики у Вінницькій області повідомляє.

Пріоритетним напрямком розвитку переробної промисловості Вінниччини є харчова промисловість, яка з виробництва окремих видів продуктів харчування займає провідні місця на державному рівні. На цей сектор виробництва припадає 64,3% від загального обсягу реалізованої регіоном в 2017р. промислової продукції.

Вагому частку у випуску харчових продуктів в країні вносять підприємства Вінниччини з переробки та консервування овочів та фруктів, питома вага яких у виробництві джемів, мармеладу, пюре, желе, конфітюру, повидла, варення, з інших плодів і горіхів складає  більш ніж половину загальнодержавного виробництва, соку яблучного – 22,3%. Значне місце займає область і у випуску: свіжих чи охолоджених курей, курчат (частини тушок) – питома вага регіонального випуску даного виду продукції у загальнодержавному виробництві складає 30,6%, свіжої чи охолодженої яловичини і телятини (туші, напівтуші, четвертини необвалені) – 21,1%, борошна пшеничного чи пшенично–житнього – 12,6%, печива солодкого (уключаючи сендвіч-печиво; крім частково чи повністю покритого шоколадом або іншими сумішами, що містять какао) – 8,2%. На молокопереробних підприємствах області випускається більше половини загальнодержавного обсягу молока та вершків незгущених без додання цукру чи інших підсолоджуючих речовин, жирністю не більше 1%, 18,3% – масла вершкового, 10,0% – сирів тертих, порошкових, голубих та інших неплавлених. Вінниччина залишається одним із основних українських виробників цукру, її частка в загальнодержавному виробництві у 2017р. становила 21,0%.

У січні–серпні 2018р. питома вага виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів в загальному обсязі реалізованої промислової продукції області складає 63,6%. В харчовій промисловості Вінниччини реалізується 19,1% м’яса та м’ясних продуктів, 15,1% – олії та тваринних жирів, 12,0% – молочних продуктів, 3,5% – цукру, 2,8% – напоїв та 2,1% – продуктів борошномельно-круп’яної промисловості.

В порівнянні з січнем–серпнем 2017р. у м’ясній промисловості спостерігалось зростання у виробництві свіжих чи охолоджених яловичини і телятини (туші, напівтуші, четвертини необвалені) на 12,7%. Проте, у випуску свіжих чи охолоджених м’яса тушок та частин тушок курей, курчат спостерігалось скорочення виробництва на 62,2% та 38,1%, відповідно. На підприємствах з перероблення та консервування овочів та фруктів у звітному періоді на 20,2% збільшено випуск джему, мармеладу, пюре, желе, конфітюру, повидла, варення, з інших плодів та горіхів. Виробництво соків (апельсинового, ананасного, томатного) та сумішей соків фруктових та овочевих, також, перевищило рівень січня–серпня 2017р. в 1,5–2,4 раза. В 1,7 раза збільшився випуск олії соєвої нерафінованої та її фракцій (крім хімічно модифікованих), на 4,0% – маргарину і продуктів пастоподібних зі зниженим чи низьким вмістом жирів (крім маргарину рідкого), хоча, на 15,2% зменшено виробництво олії соняшникової нерафінованої та її фракцій (крім хімічно модифікованих). У молочній промисловості на 20,8% збільшився випуск сирів тертих, порошкових, голубих та інших неплавлених, на 1,2% – молока та вершків згущених підсолоджених, проте, на 7,2% було зменшено виробництво масла вершкового жирністю не більше 85% та на 6,3% – молока та вершків незгущених й без додання цукру жирністю не більше 1%. У січні–серпні 2018р. в 4,6 раза перевищено рівень відповідного періоду попереднього року у виробництві цукру. На підприємствах з виробництва напоїв, відповідно, на 18,3% та 4,9% збільшено виробництво вод непідсолоджених і неароматизованих та вод з додаванням цукру і речовин підсолоджувальних чи ароматизуючих інших.

 

Заступник начальника                                                                                                                                                         В.Моісеєв

Довідка за телефоном: (0432) 52 57 62

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області