Запрошуємо Вас до подання статистичної та фінансової звітності в електронному вигляді. ***** З 2013 року у статистичну діяльність впроваджено нову редакцію національного класифікатору України  ДК 009:2010 "Класифікація видів економічної діяльності" (перекодування на КВЕД-2010 обов'язкове для всіх суб'єктів господарювання, детально див. розділ "До уваги респондентів") ***** У рубриці "До уваги респондентів"розміщено посилання на арифметичний та логічний контроль по формах ДДС які можуть надаватись в електронному вигляді.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Споживання продуктів харчування домогосподарствами Вінницької області. Друк
Прес-випуски 2017 - Прес-випуск вересень 2017 року
П'ятниця, 08 вересня 2017, 13:21

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств у 2016 році середньомісячні сукупні витрати вінницьких домогосподарств складають 5891 гривень. Для порівняння  роком раніше - 5104 гривень.

Критерієм якості матеріального становища населення є частка доходів в сімейному бюджеті, яка витрачається на продовольчі товари. Відомо, що чим вище ця частка, тим нижче рівень матеріального добробуту.

Найбільшу частину із сукупних витрат (52%)  домогосподарства області витрачали на харчування (усереднене домогосподарство України витрачало - 54%).  Довідково: Сукупні витрати на харчування складаються з грошових витрат, а також вартості спожитих домогосподарством продовольчих товарів, отриманих з особистого підсобного господарства та в порядку самозаготівель або подарованих родичами та іншими особами.

Чим саме харчуються середньостатистичні вінничани? Найбільші витрати із всіх сукупних витрат на харчування йдуть на м`ясо і м`ясопродукти – 19%, хліб і хлібопродукти – 16%, овочі (включаючи картоплю) – 14%, молоко, сир та яйця – 12%, олію та жири – 9%, цукор та солодощі – 8%, фрукти – 6%, рибу та рибопродукти – 5%,.

Одноденний раціон харчування однієї особи оцінюється в 48 гривень (у попередньому році – 45 гривень).

Однією особою вінницького домогосподарства у середньому за місяць споживалось:

  • молока і молокопродуктів та масла ( в перерахунку на молоко ) – 19,4 кг;
  • м’яса і м’ясопродуктів та сала ( в перерахунку на м’ясо ) – 4,9 кг;
  • хліба і хлібних продуктів – 9,2 кг;
  • яєць – 20 штук;
  • риби і рибопродуктів – 1,5 кг;
  • цукру (включаючи цукор на кондитерські вироби) та меду – 2,9 кг;
  • олії та інших рослинних жирів – 1,7 кг;
  • овочів і баштанних (дині, кавуни) – 9,3 кг;
  • картоплі – 8,3 кг;
  • фруктів, ягід, горіхів, винограду – 2,9 кг.

У порівнянні з минулим роком домогосподарства області зменшили споживання риби і рибопродуктів – на 13%, молока і молокопродуктів та масла - на 8%, олії та інших рослинних жирів – на 6%, яєць – на 5%,  хліба і хлібних продуктів – на 3%. Проте дещо збільшилось споживання фруктів (на 11%), м’яса і м’ясопродуктів та сала (на 4%), овочів і баштанних (на 3%).

У забезпеченні населення, особливо сільського, продуктами харчування значну роль відіграють особисті підсобні господарства. В них вироблено 90% спожитої в домогосподарствах картоплі, 55% - яєць, 40% - овочів і баштанних, 24% - фруктів, ягід, горіхів, винограду, 23% - молока і молочних продуктів, 14% - м’яса і м’ясопродуктів,.

 

Заступник начальника                                                                         В.Б. Моісеєв

Довідки за телефоном: (0432) 52 57 69

Останнє оновлення на П'ятниця, 08 вересня 2017, 13:24
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області