ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Робота дошкільних навчальних закладів області в 2016 році Печать
Прес-випуски 2017 - Прес-випуск травень 2017 року
10.05.2017 16:23

Головне управління статистики у Вінницькій області повідомляє:

Важливе місце в системі безперервної освіти в Україні належить дошкільній освіті. Це невід’ємна складова в процесі становлення і розвитку особистості, направлена на практичне оволодіння дитиною рідної мови, забезпечення пізнавальної діяльності, виховування культури спілкування, поваги і любові до рідних, сім’ї, Батьківщини, прищеплення трудових навичок.

На кінець 2016 року у Вінницькій області функціонувало 788 дошкільних навчальних закладів різних типів та форм власності (на 11 закладів більше, ніж торік), які відвідувало 56,6 тис. дітей. Разом з тим, зберігається тенденція перевантаженості дошкільних навчальних закладів області. На кінець 2016 року чисельність дітей у розрахунку на 100 місць становила 111 осіб (при середньому показнику по Україні 113 дітей на 100 місць).

Сьогодні, коли особливу актуальність набуває проблема отримання дошкільної освіти, позитивно зарекомендували себе навчально-виховні комплекси. На початок цього року в області працювало 147 шкіл-дитячих садків, де поряд з вихованням набували освітніх навичок 3,8 тис. дітей.

Завдання з реабілітації та корекції здоров’я дітей вирішуються за допомогою мережі санаторних та спеціальних дошкільних закладів і груп. Для дошкільнят, що потребують кваліфікованої корекції відхилень у фізичному і психічному розвитку, у дошкільних установах Вінниччини створено 58 санаторних, 59 груп спеціального призначення, у яких минулого року оздоровлено майже 3 тис. дітей.

Інклюзивною освітою у 2016 році було охоплено 137 дошкільнят області. Також минулого року 1038 маленьких мешканців Вінниччини, які за станом здоров'я не можуть відвідувати дитячий садок, були охоплені соціально-педагогічним патронатом.

Орієнтуючись на потреби сьогодення, побажання батьків, індивідуальні здібності дітей, використовуючи культурно-освітнє оточення, процес виховання у дошкільних навчальних закладах області протягом 2016 року забезпечували 5,5 тис. педагогічних працівників, кожний третій з яких – це молодь до  35 років. Практично всі педагогічні працівники мають вищу освіту (з них 42% закінчили вищі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації, 55% – заклади ІІІ-ІV рівнів акредитації).

 

Перший заступник начальника                                                                            С. В. Рибалко

Довідка за телефоном: (0432)  52 57 67

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області