ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Діяльність підприємств харчової промисловості – до Дня працівника харчової промисловості Печать
Прес-випуски 2016 - Прес-випуск жовтень 2016 року
13.10.2016 14:05

Харчова промисловість залишається провідною  галуззю економіки  Вінниччини, діяльність підприємств якої  має найсуттєвіший вплив   на соціально-економічне становище  області. За даними Головного управління статистики у Вінницькій області  понад 20% промислових підприємств-юридичних осіб Вінниччини складають підприємства з виробництва харчових продуктів та напоїв. Крім того, за підсумками діяльності  минулого року 145 підприємств інших видів економічної діяльності здійснювали промислове виробництво харчових продуктів та напоїв. В харчовій промисловості  зайнято понад 19 тис. осіб, що становить більше  третини зайнятих в промисловості області, а виробництвом  харчових продуктів  та напоїв в 2015р. займалось більш як 21 тис. осіб. Найбільша кількість працюючих  в галузі зосереджена на підприємствах з виробництва молочних продуктів, м’ясній промисловості та на підприємствах з перероблення та консервування фруктів та овочів.

На підприємства харчової промисловості припадає 70% обсягу  реалізованої промислової продукції області – за 2015р. підприємствами галузі (з урахуванням малих підприємств) реалізовано 29704,5 млн.грн промислової продукції, що в 1,7 рази  більше в порівнянні  з попереднім роком.

За розмірами підприємств,  в галузі  понад 80% складають малі підприємства, з яких  три чверті становлять мікропідприємства. Більш як 10% працівників  харчової промисловості зайнято в малому підприємництві (крім фізичних осіб-підприємців).

 

Заступник начальника                                                                                     В.Б.Моісеєв

 

Довідка за телефоном:. (0432) 52 57 72

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області